Події

Літаки, інженерна техніка ЗСУ та 655 лісівників і рятувальників: у Житомирській області триває гасіння лісових пожеж

18 April 2020, 10:20

Станом на ранок 18 квітня рятувальники та лісівники продовжують працювати над ліквідацією пожеж лісових пожеж у Житомирській області.

Оперативну інформація щодо ліквідації лісових пожеж на території області оприлюднила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Станом на 7 год. 18 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу та пеньків, відкритих осередків горіння не спостерігається.

Зокрема:

- на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.
- на території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги», – йдеться у повідомленні.


Відео управління ДСНС України у Житомирській області

До гасіння залучено 655 осіб та 108 одиниць техніки, з них від ДСНС 125 чоловік особового складу та 31 одиниця техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тонн води).

Для локалізації пожеж 17 квітня застосовували методи пуску зустрічного вогню (відпал), оборювання та проливання осередків.

Також для надання допомоги направили важку інженерну техніку (БАТ) Збройних сил України для створення захисних розмежувальних смуг. З повітря проводиться розвідка осередків пожежі.

Карта-схема управління ДСНС України у Житомирській області

Нагадаємо, 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявності поривчастого шквального вітру більше 30м/с вогонь швидко розповсюджувався на великі площі лісів і на будинки. Зокрема горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2020 року стало відомо, що у північних районах Житомирської області горять ліси і торф’яники. Лісовий масив зайнявся від палаючої сухої трави. Станом на 7 квітня на території Народицького, Базарського та Кліщівського лісництв ДП «Народицьке СЛГ» Народицького району площа пожежі складала 15 га окремими осередками. Пожежу, з якою боролися 10 діб, ліквідували 14 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС ліс суха трава  
Матеріали по темі