Здоров'я

У Житомирський госпіталь доправили ще одного військовослужбовця з коронавірусом, стан середньої тяжкості

20 April 2020, 13:30

Минулої доби у Збройних Силах України виявили ще три випадки коронавірусу. Загальна кількість інфікованих у ЗСУ тепер становить 35 осіб.

Про це 20 квітня повідомило у Facebook командування медичних сил ЗСУ.

«За минулу добу зареєстровано 3 нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 2 хворих перебувають у закладах охорони здоров’я (Хмельницька міська лікарня – 1 працівник ЗС України, Житомирський госпіталь – 1 військовослужбовець), у Львівський області – 1 військовослужбовець лікується вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я пацієнтів в Хмельницькому та Львові задовільний, у пацієнтки в Житомирському госпіталі середньої тяжкості. Усі хворі отримують необхідне лікування», - йдеться у повідомленні.

Загалом на 7:00 год. 20 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 35 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, з них 2 людини одужали та 2 летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 309 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих 3 доби – 38 осіб.

Командування медичних сил зазначає: аналіз захворювань серед військових та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом.

Нагадаємо, 15 квітня командування медичних сил повідомило про 4 нових випадки захворювання на коронавірус COVID-19 у лавах ЗСУ, серед яких – військовослужбовець Житомирського гарнізону, який від 14 квітня перебуває у військовому госпіталі. Згодом стало відомо, що цей військовослужбовець – курсант-контрактник Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 9:00 год. 20 квітня 2020 року підтверджено 5 710 випадків COVID-19, в Житомирській області офіційно зареєстровано 226 випадків коронавірусу, найбільша кількість заражень спостерігається в Житомирі (59), Коростені (56) та Бердичеві (43). Ввечері 19 квітня стало відомо про п'ятий летальний випадок: померла жителька Черняхівського району 1937 р.н.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ЗСУ госпіталь військовослужбовець 
Матеріали по темі