Місто

На Станишівському майдані в Житомирі зрізають дерева: патрульні порушень не виявили, а інспекція з благоустрою поїхала розбиратися

21 April 2020, 14:02

21 квітня у мікрорайоні Паперова фабрика в Житомирі зрізають дерева.

Про це у Facebook повідомляють житомиряни. Вони зазначають, що дерева ріжуть біля однієї з зупинок громадського транспорту. Дехто у коментарях пише, що таким чином проводять «розчистку» для будівництва магазину «Квара» біля зупинки. Люди припускають, що «благоустрій» території проводиться без дозвільних документів на зрізання дерев. Очевидці події викликали поліцію.

У КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради, куди Житомир.info звернувся за коментарем, повідомили, що про зрізання дерев у мікрорайоні Паперової фабрики відомостей у них немає.

«"Зеленбуд" там роботи не виконує. Можливо, там якась аварійна ситуація чи будівельні роботі», – припустив в. о. директора комунального підприємства «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

У пресслужбі патрульної поліції Житомирської області повідомили, що екіпаж виїжджав на місце події, але порушень там виявлено не було.

«Близько 10:00 год. був виклик, що на майдані Станишівському невідомі особи зрізали дерева. Патрульні прибули на місце, перевірили документи – усі необхідні документи були в наявності. Це біля магазину прибирали дерева, які заважали. Стосовно документів все в порядку було, порушень не виявлено», – поінформував речник патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» міської ради Юрій Юзвинський, коментуючи ситуацію, сказав, що про зрізання дерев на майдані Станишівському досі не чув, однак він з’ясував, що необхідних актів на відповідні роботи немає. Тому на місце події пообіцяли оперативно відправити інспекторів.

«По Станишівському майдану: там немає жодних актів, не знаю, чому поліція не вжила жодних заходів. Ніяких актів на зрізання ми не видавали. Зараз будемо відправляти інспекторів та складати протокол – в залежності по ситуації. Будемо розбиратися», – повідомив Юрій Юзвинський.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2020 року пресслужба Житомирської міської ради поінформувала, що працівники КП «Зеленбуд» протягом лютого та березня заплановали обрізати дерева за 13 адресами: вулиця Князів Острозький; вулиця Домбровського (від вулиці Покровської до вулиці Перемоги); вулиця Східна (від вулиці Київської до вулиці Грушевського); вулиця Монтана; зелена зона біля скверу Небесної Сотні - Лятошинського; Вулиця Чуднівська (міст); сквер біля пам’ятника Голодомору; вулиця Ціолковського; Вулиця Космонавтів (від вулиці Корольова до вулиці Ціолковського); вулиця Велика Бердичівська (від майдану Корольова до вулиці Івана Франка); вулиця Гоголівська; вулиця Івана Мазепи; вулиця Бориса Тена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево зрізання майдан Станишівський Зеленбуд Інспекція з благоустрою Волокіта Юзвинський  
Матеріали по темі