Культура

​Під час карантину житомирянам пропонують відвідати онлайн-екскурсії містом

22 April 2020, 15:45

У Житомирській області активно розвивається онлайн-туризм. Під час карантину віртуально можна відвідати музеї, театри та історичні пам'ятки.

Розповідати історію Житомира онлайн взялися й місцеві гіди. Сергій Дехтяренко проводить для житомирян безкоштовні екскурсії у прямому ефірі.

«Вирішив зробити такий соціальний проєкт в карантин, ці екскурсії абсолютно безкоштовні. Вчора у нас був перший ефір і в ньому брали участь 100 осіб. Я не думав, що буде так цікаво і буде так багато людей. Багато хто не зміг подивитися, тому наступну екскурсію буду планувати на YouTube-каналі. Ці екскурсії планую проводити щовівторка о 19 годині», - розповідає екскурсовод Сергій Дехтяренко.


На таких екскурсіях глядачам він пропонує презентацію та інтерактив у вигляді запитань про певний об'єкт чи подію, пов'язану з нашим містом.

«Для цих екскурсій я розробив презентацію. Презентація вийшла доволі класна, я витратив близько 4 днів на першу частину своєї екскурсії. В цю презентацію входять відео та фото з мого власного архіву. Відгуки після першого ефіру свідчать, що людям зайшов цей формат», - ділиться Сергій Дехтяренко.

Відвідати онлайн-екскурсію виявили бажання не лише житомиряни, каже Сергій Дехтяренко.

«Цікавилися люди з інших міст. Після закінчення онлайн-екскурсії я попросив зворотній зв'язок, подобається чи не подобається, можливо щось потрібно доопрацювати. Отримав відгуки, подивився, що люди були не тільки з Житомира, а й з Малина та Києва», - каже екскурсовод Сергій Дехтяренко.

Житомирський обласний туристичний інформаційний центр пропонує людям відвідати 3D-тури або скористатися аудіогідом.

«На сайті tic.zt.ua вже доступні аудіогіди, стосуються вони 20 об'єктів, які розташовані в Житомирській області. Також доступні 3D-тури на сайті 3d.zt.ua, де можна прогулятися нашими «родзинками». По Житомиру вже відцифровані, якщо брати разом з аудіогідами, 5 об’єктів - це Краєзнавчий музей, музей космонавтики, театр ім..Кочерги та філармонія. Зараз триває опрацювання об'єктів по місту Бердичеву. Думаю, це буде друге місто, яке ми повністю відцифруємо. Там вже доступні 3D-тури та аудіогіди по 5-ти об’єктах. Також Кам’яне село в Олевську, Бабина гора, тобто 20 об’єктів по області ми вже маємо», - говорить директор КУ «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради Василь Кравчук.

За словами директора Житомирського обласного ТІЦ Василя Кравчука, онлайн-екскурсії будуть доопрацьовуватися.

«Наразі екскурсія йде з аудіогідом, він розповідає про сам об'єкт. В середині тривають роботи, щоб можна було «підійти» до картини, натиснути на неї, якщо ми говоримо про краєзнавчий музей. Про неї буде розповідати, як аудіогід так і текстовий варіант. Буде розповідатися, що це за картина, у якому році намальована, ким, де автор брав натхнення», - каже Василь Кравчук.

Крім того, біля театрів, музеїв та інших відомих пам'яток у Житомирі вже з'явилися інформаційні таблички з QR-кодом, який дозволяє дізнатися більше про даний об'єкт.

«Зроблені 20 табличок спеціальних для людей з обмеженими можливостями, вони йдуть так би мовити трьома мовами - українською, англійською та шрифтом Брайля. В додатку, після сканування QR-коду, весь матеріал можна почути на інших мовах, але це ми плануємо завершити до кінця року», - сказав Василь Кравчук.

Нагадаємо, 12 квітня у житомирському музеї через карантин святкували День космонавтики онлайн.

Екскурсія двома музеями Бердичева: історії міста та єврейства у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин туризм екскурсія музей  
Матеріали по темі