Події

Боротьба з лісовими пожежами у Житомирській області триває вже тиждень: досі тліють настил і деревина

23 April 2020, 11:57

Станом на ранок 23 квітня в Овруцькому районі Житомирської області лісові пожежі локалізовані, але повністю ще не ліквідовані.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Станом на 7 год. 23 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому, Бережестському та Словечанському лісництвах. До гасіння залучено 765 чоловік та 119 одиниць техніки, з них від ДСНС 157 чоловік особового складу та 39 одиниць техніки, у тому числі 1 вертоліт», – йдеться у повідомленні.


Відео пресслужби управління ДСНС України у Житомирській області

На центральному сайті ДСНС України йдеться про онлайн-брифінг заступника голови ДСНС Руслана Білошицького, який відбувся у Міністерстві закордонних справ України 22 квітня. Тоді Руслан Білошицький розповідав, що до гасіння пожеж у Житомирській області задіяно 1 тис. 300 чоловік та близько 180 од. техніки ДСНС, Держлісагентства, Нацполіції, Збройних Сил та місцевих органів влади,

«Для проведення повітряної розвідки, гасіння верхових пожеж в недоступних і болотистих ділянках лісових масивів по 13 годин на день застосовується авіація ДСНС – 3 пожежних літаки і 3 вертольоти з водозливними пристроями, якою наразі скинуто близько 5 тис. тон води», – сказав він.

Як люди рятувалися від вогню та який вигляд мають села в Житомирській області після лісових пожеж дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі, які почалися 16 квітня. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба.

22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС ліс суха трава  
Матеріали по темі