Події

У Житомирській області знову виявили 100 тонн львівського сміття, поліція розпочала кримінальну справу

28 April 2020, 09:35

27 квітня на околиці міста Новоград-Волинський Житомирської області було виявлено несанкціоноване вивантаження сміття. Серед непотребу – платіжні документи зі Львова, які можуть вказувати на місце походження сміття. Поліція розпочала з’ясування усіх обставин.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Про сміттєве звалище, виявлене на території недіючого комбінату у райцентрі, до поліції повідомили громадяни.

«На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи та екологічної служби для документування обставин події. Попередньо з’ясовано, що територія орендується товариством з обмеженою відповідальністю відповідно до наданого поліцейським договору. На території підприємства зафіксовано наявність понад 100 т побутового та промислового сміття, серед якого платіжні документи з м. Львова», – йдеться у повідомленні поліції.

Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 239 (Забруднення або псування земель) КК України. Триває встановлення всіх обставин та причетних осіб.

Нагадаємо, 22 квітня 2020 року на дорозі біля села Кропивня Хорошівського району Житомирської області виявили чотири великих звалища сміття. Серед відходів було багато чеків і квитанцій, які вказують, що місцем походження цього сміття є Львівщина.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 19 березня 2019 року жителі села Хажин Бердичівського району затримали вантажівку, яка виїхала з території недіючого цегельного заводу неподалік с. Терехова. Керманичем сміттєвоза був житель Львівської області. 22 березня 2019 року екологи разом з поліцейськими провели обшуки на території недобудованого цегельного заводу у селі Терехове в Бердичівському районі, де місцеві жителі виявили гори львівського сміття. 14 квітня 2019 року голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк повідомила про те, що в селі Терехове рятувальники працюють над ліквідацією пожежі в недобудові заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: львівське сміття сміттєзвалище сміття  
Матеріали по темі