Місто

​ЄБРР розпочав фінансування закупівлі 49 білоруських тролейбусів для Житомира, першу партію яких очікували отримати ще в березні

28 April 2020, 16:31

Європейський банк реконструкції і розвитку розпочав фінансування закупівлі 49 тролейбусів для Житомира.

Про це 28 квітня повідомив Інтерфакс-Україна.

«Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розпочав фінансування закупівлі Житомирським трамвайно-тролейбусним управлінням 49 тролейбусів виробництва "Белкоммунмаш" (Білорусь) в рамках виділених на ці цілі до 10 млн євро, повідомив банк у вівторок», - передає 28 квітня інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Надана позика складається з 9 млн євро звичайних капітальних ресурсів ЄБРР і до 1 млн євро - коштів Фонду чистих технологій.

Як повідомляє інформагентство, ЄБРР в листопаді 2018 року підписав відповідну кредитну угоду з Житомирським ТТУ про виділення коштів на закупівлю тролейбусів і розширення інфраструктури в рамках програми оновлення громадського транспорту України під гарантії муніципалітетів.

Загальна вартість проєкту для Житомира - 12 млн євро, співфінансування передбачено за рахунок інвестиційного гранту в розмірі до 2 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС ("NIP").

Кошти кредиту і гранту призначені для придбання нових тролейбусів і обладнання для їх техобслуговування і діагностики, а також на розширення тролейбусної інфраструктури (будівництво підстанцій та контактної мережі).

За інформацією на сайті Житомирської міськради, в квітні 2019 року, ЄБРР оголосив тендер на закупівлю 49 одиниць низькополих 12-метрових тролейбусів з комплектом запчастин та витратних матеріалів. Тендер виграв білоруський «Белкоммунмаш».

Тролейбуси, як очікується, будуть поставлені протягом 2020 року, сума договору з переможцем склала 9,32 млн євро, тобто 190 тис. євро за одиницю.

У повідомленні ЄБРР уточнюється, що кредит Житомиру є вже восьмим підпроєктом в рамках проєкту оновлення громадського транспорту України.

Нагадаємо, на засіданні виконкому 15 січня 2020 начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний розповідав, що перша партія нових тролейбусів, придбаних за кошти ЄБРР, очікувалась в березні. У міській раді сподівалися до жовтня поточного року отримати усі 50 нових низькополих тролейбусів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року.

14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ ЄБРР кредит Белкоммунмаш  
Матеріали по темі