Події

​У Житомирській області затримали одного з трьох молодиків, які на Хмельниччині вивезли в ліс та побили 19-річного студента

29 April 2020, 11:15

На Хмельниччині взяли під варту молодиків, які взимку вивезли в ліс, побили і пограбували 19-річного студента з Шепетівки, одного з розбійників затримали наприкінці квітня в Житомирській області.

Про це 28 квітня повідомила пресслужба ГУНП в Хмельницькій області.

«Зловмисникам доведеться відповідати за позбавлення волі, нанесення тілесних ушкоджень і скоєння розбійного нападу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Події мали місце в лютому 2020 року. У 19-річного потерпілого, студента з Шепетівки, були особисті неприязні стосунки з одним із підозрюваних, однолітком з Полонного. Останній, взявши з собою ще двох молодиків 17 та 26 років, приїхав у Шепетівку з’ясовувати стосунки з опонентом.

Зловмисники перестріли потерпілого на вулиці, заштовхали в автомобіль і вивезли в ліс поблизу села Цвітоха Славутського району. По дорозі студента побили і відібрали у нього мобільний телефон, який того ж дня здали до ломбарду.

У лісі хлопцеві продовжили наносити тілесні ушкодження, вибили декілька зубів, після чого заштовхали назад в автомобіль і висадили на одній із вулиць Шепетівки.

Потерпілого настільки залякали, що він спочатку навіть боявся звертатися в лікарню. Проте батько наполіг, і хлопця таки госпіталізували. Того ж дня він звернувся із заявою до поліції.

Правоохоронці оперативно встановили особи усіх трьох нападників. Проте зловмисники після скоєння злочину покинули місця свого проживання і почали переховуватися, тож були оголошені поліцейськими у розшук.

Кілька днів тому одного із них правоохоронці розшукали і затримали в Житомирській області, ще одного — в Шепетівці. Третій нападник далі перебуває у розшуку.

«Суд взяв затриманих під варту. Їм доведеться відповідати за трьома статтями Кримінального кодексу України: нанесення тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 125), позбавлення волі (ч. 2 ст. 146) та вчинення розбійного нападу (ч. 2 ст. 187). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають», повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 22 березня 2020 в лісі в Хорошівському районі Житомирської області знайшли побитим і зв’язаним 31-річного чоловіка. Виявилось, що познущалася з нього компанія молодиків, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців.

У сюжеті «Надзвичайних новин» від 21 квітня йшлося, що «син голови сільради на Житомирщині організував банду, яка тримає у страху мало не пів району». А селяни чекають на покарання для тих, хто у березні познущався з їхнього односельця Сергія Іскрицького: чоловік понад 10 годин провів у лісі побитим і зв’язаним, допоки його не відшукав рідний брат.

На час зйомки сюжету молодикам ще не було оголошено про підозру. Проте за кілька днів прокуратура поінформувала, що таки повідомила про підозру усім трьом: під час обшуку в них знайшли вогнепальну зброю та фальшиві документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій напад побиття пограбування бійка розшук позбавлення волі. 
Матеріали по темі