Місто

​Попри карантинну весну в мерії Житомира готуються до купального сезону: запланували місячник з дотримання правил на воді

5 May 2020, 14:04

У мерії Житомира утворили робочу групу з перевірки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та запланували місячник з дотримання правил безпеки на воді.

Про це йдеться у розпорядженні Житомирського міського голови Сергія Сухомлина від 4 травня, опублікованому на сайті мерії.

«З метою попередження нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на водних об’єктах Житомирської міської ОТГ, своєчасної підготовки місць масового відпочинку населення громади на водних об’єктах до початку купального сезону… утворити робочу групу з перевірки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах громади… у термін до 7 травня 2020 року; робочій групі перевірити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах громади; управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради розробити та затвердити план підготовки і проведення місячника з дотриманням правил безпеки на водних об’єктах громади, який провести з 15 червня по 15 липня 2020 року», - йдеться у розпорядження.



Нагадаємо, подібне розпорядження про утворення робочої групи з перевірки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та проведення у період з 15 червня по 15 липня місячника з дотримання правил безпеки на воді було і в попередні роки: і в 2018, і у 2019 році. Тож, попри карантин, пов’язаний з поширенням коронавірусу в країні, мерія Житомира планово готується до купального сезону в місті.

Минулорічний фоторепортаж з житомирського гідропарку та пляжу на березі Тетерева в розпал купального сезону, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину.

4 травня уряд продовжив карантин в Україні до 22 травня, але одночасно запровадив і перший етап послаблення карантинних обмежень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин купальний сезон відпочинок гідропарк пляж безпека на воді Тетерів  
Матеріали по темі