Місто

​ОДА уточнила інформацію по «карантинному» гуртожитку в Житомирі: не закритий, але певні обмежувальні заходи є

6 May 2020, 11:15

На щоденному брифінгу в Житомирській ОДА щодо ситуації з коронавірусом в області 5 травня заступниця голови Наталія Остапченко, відповідаючи на запитання журналістів, повідомила, що збираються ввести карантин в гуртожитку по проспекті Миру, 12, де виявили три лабораторно підтверджені випадки COVID-19.

До редакції Житомир.info надійшло повідомлення від житомирянина про те, що інформація є неправдивою і на карантин закритий гуртожиток по вулиці Святослава Ріхтера. Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик уточнив, що у гуртожитку на проспекті Миру, 12 збільшилась кількість інфікованих і там введені обмежувальні заходи.

Про це він повідомив 6 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА.

«Гуртожиток вчора, за інформацією міської ради, в певних обмежувальних заходах. У гуртожитку вже є 4 пацієнти, які підтверджені на COVID-19, і вони контактували з багатьма жителями цього гуртожитку. За контактними зараз проводиться спостереження сімейної медицини. На замок гуртожиток не закритий», – зазначив Микола Суслик.

Також він уточнив, що на даний час з міського управління охорони здоров’я немає підтвердження, що на карантин закритий гуртожиток по вулиці Святослава Ріхтера.

Також в області на карантин закриті дві лікарні.

«Сьогодні у зв’язку з високою захворюваністю медичних працівників, закрита для поступлення нових хворих Бердичівська міська лікарня і Центральна міська лікарня №2 міста Житомира, але вони працюють для тих пацієнтів, які залишаються в закладах, нові пацієнти туди не поступають», – зауважив Микола Суслик.

Нагадаємо, як стало відомо 5 травня у житомирській лікарні №2 зупиняють госпіталізацію пацієнтів через спалах COVID-19 серед медпрацівників. Лікарню у Бердичеві теж закрили на карантин, ще один спалах COVID-19 - серед медиків Коростеня.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 6 травня в Україні вже виявлено понад 13 тисяч хворих на COVID-19: 487 випадків встановлено упродовж останньої доби. У Житомирській області лабораторно підтвердили 455 випадків захворювання на коронавірус. За останню добу – 7 нових. Одужали ще 6 людей.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 гуртожиток карантин ОДА 
Матеріали по темі