Місто

Не відомо, чи передбачає пом'якшення карантину відкриття стадіонів та спортмайданчиків, але в Житомирі вже хочуть бігати

6 May 2020, 15:56

Після 11 травня в Україні поступово послаблюватимуть карантинні обмеження. Зокрема, Кабмін вирішив дозволити українцям гуляти у парках та скверах. Втім, займатись спортом на спортивних майданчиках і стадіонах наразі заборонено. У житомирському муніципалітеті кажуть: поки офіційна постанова Уряду не опублікована, але рішення відкривати спортивні споруди і майданчики для занять, які дозволять зберігати соціальну дистанцію, є логічним кроком.

«На даний момент Кабмін прийняв якісь рішення по послабленню карантину в містах. Але поки що офіційного документа ніякого немає, його змісту ми поки що не знаємо. Абсолютно зрозумілим було б відкрити «Спартак Арену», щоб люди могли займатись спортом, бігати зранку. Питання по спортивних перекладинах, паралельним брусам вже дещо інше, бо там є прямий контакт людини з поверхнею. І людина, яка прийшла наступною займатись, після попередньої вже може заразитись. Тут є питання, які треба обговорювати і приймати рішення, які зроблять перебування людини там безпечним. Але бігати просто по доріжці, я думаю, абсолютно можна. Поки по фітнес-залах, по стадіонах я нічого не можу сказати. Думаю, що сьогодні-завтра ще буде позачерговий виконком, як тільки буде рішення Кабміну (постанову обіцяли оприлюднити ввечері 6 травня – ред.). Ми будемо зі своєї сторони будемо швидко проводити виконком», - каже Сергій Сухомлин.

На думку мера Житомира, міська влада не повинна перебирати на себе повноваження Кабінету міністрів.

«Треба дивитися, що пропише Кабмін. Якщо там буде прописано «займатися спортом» і будуть вказуватися стадіони, тоді можна буде відкрити. З обмеженнями, але відкрити. Якщо відкриваються парки, сквери, а на території є спортивний майданчик – що з цим майданчиком робити? Дуже багато запитань. Чому не можна гуляти в парках, скверах, а на території, яка офіційно не має статусу, але є зелені насадження, там можна гуляти? Місцеве самоврядування не повинно підміняти Кабмін, але, якщо є подвійне трактування тих чи інших заходів, можна зробити так, щоб і бізнесу, і людям було трошки краще», - каже Сергій Сухомлин.


Якщо міська влада і готова частково відкрити стадіон «Спартак Арена» для тих, хто хоче займатись спортом, то щодо проведення масових заходів із глядачами відповідь мера Житомира однозначна.

«Я думаю, що ми ще дуже довго не побачимо футболу з глядачами на трибунах. Вчора ми спілкувались з керівництвом ПФЛ, з Асоціацією футболу України. У них ще поки немає остаточного рішення - відкриється чемпіонат, чи ні. Можливо, вони зафіксують фактично показники команд І та ІІ ліг на тому рівні, який є. З одного боку - це трошки сумно, бо всі житомиряни скучили за футболом. З іншого боку - це нам одразу дає право вийти в І лігу, бо в нас друге місце, яке дозволяє одразу вийти. Але я думаю, що і влітку також ми ще довго не побачимо на трибунах глядачів. Треба вже буде жити в таких умовах, як є», - каже Сергій Сухомлин.

Фоторепортаж про закриті на карантин спортмайданчики та стадіони, зроблений 24 березня, дивіться тут

Нагадаємо, влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі раніше офіційного рішення Уряду: з 1 травня дозволили працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів «на винос». З ранку 29 квітня на «Житньому» ринку в центрі Житомира почали наводити порядок та готуватися до відкриття, а 1 травня частина торговців вже працювали на своїх звичних місцях. 5 травня на ринку відновив роботу м’ясний павільйон.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 4 травня Кабінет міністрів продовжив карантин до 22 травня 2020 року та запустив з 12 травня перший з п’яти етапів послаблення карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спротмайданчик стадіон Сухомлин карантин  
Матеріали по темі