Здоров'я

​Житомирська міська лікарня придбала за 9 млн грн п'ять апаратів ШВЛ у фірми, яка фігурує у розслідуванні про завищення вартості медобладнання

7 May 2020, 15:51

Комунальне підприємство “Лікарня №1” Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ “Ксенко” на закупівлю п'яти апаратів штучної вентиляції легенів.

Вартість підписаного договору 8 млн 967 тис. 670 грн.

Товар мають поставити до 10 вересня 2020 року. Джерело фінансування закупівлі - місцевий бюджет.

Про це йдеться в договорі, опублікованому 5 травня на ресурсі ProZorro.

ТОВ “Ксенко” має поставити 5 апаратів штучної вентиляції легенів: 2 апарати штучної вентиляції легенів HAMILTON-C6 по 1 млн 999 тис. 937 грн та 3 апарати штучної вентиляції легенів HAMILTON-C3 по 1 млн 655 тис. 932 грн.

Гарантійний термін товару становить 12 місяців з дати введення в експлуатацію, але не більше ніж 15 місяців з дати поставки.

ТОВ “Ксенко” зареєстроване в Києві, вулиця Флоренції, 1/11. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 200 тис. грн. Власником фірми є Оксана Володимирівна Грейц.

Для порівняння, 30 квітня КНП “Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги” закупило у ТОВ “Ксенко” 3 апарати штучної вентиляції легенів HAMILTON-C3. Загальна вартість підписаного договору 3 млн 239 тис. 981 грн 40 коп., вартість одного апарату 1 млн 79 тис. 993 грн 80 коп. Тобто КП “Лікарня №1” Житомирської міської ради придбало апарати штучної вентиляції легенів такої ж моделі як і КНП “Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги”, однак на 1 млн 727 тис. 814 грн 60 коп. дорожче (різниця між одним придбаним комплектом 575 тис. 938 грн 20 коп.).

Зазначимо, що у квітні 2018 року слідчі Головного управління Нацполіції у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

“Встановлено, що департаментом охорони здоров`я Запорізької міської ради у 2016 та 2017 році було укладено ряд договорів на закупівлю медичного обладнання, у тому числі №10/цз від 18.05.2017 року з ТОВ «КСЕНКО» на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON-C1 та HАMILTON-C3, у кількості 43 комплектів та апаратів штучного дихання та дихальної терапії Medin-cno, у кількості 3 комплектів на загальну суму 31 201 000 грн. Згідно звіту про оцінку ТОВ «БРОК СЕРВІС ПЛЮС» від 11.05.2018 року, вартість зазначеного медичного обладнання, на час укладання договорів, перевищує ринкову вартість на загальну суму понад 4 млн грн”, - йдеться у матеріалах справи.

ТОВ «Ксенко» 8 травня надало роз’яснення щодо ціни і комплектації обладнання та запевнило, що її посадові особи не є фігурантами кримінальних проваджень, а проходять по справах як свідки. Лист фірми у відповідь на публікацію читайте тут

З березня 2020 року Житомир.info нарахував ще 7 апаратів штучної вентиляції легень закуплених лікарнями Житомирської області у різних підрядників, різних моделей та за різною ціною.

КНП "Олевська центральна лікарня" Олевської міської ради 25 березня закупило у ФОП Зайченко О.Ю. апарат штучної вентиляції легенів «BLIZAR» вартістю 288 тис. грн.

ФОП Зайченко Олег Юрійович зареєстрований в Житомирському районі, село Піски, вулиця Постишева, 41. Спеціалізується підприємець на діяльності посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

КНП "Бердичівська міська лікарня" Бердичівської міської ради 30 березня закупило у ТОВ “Здраво” апарат штучної вентиляції легенів SV300 вартістю 493 тис. грн.

ТОВ “Здраво” зареєстроване в Києві, по вулиці Автозаводська, 54/19. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 37 тис. 500 грн. Власником фірми є Валерій Аркадійович Лось.

ККП “ЦРЛ ім.Д.І.Потєхіна” Коростишівської районної ради 30 березня лікарня закупила за 463 тис. 596 грн апарат штучної вентиляції легень -"Оберіг"-3010 у ФОП Кирилюк Анатолій Семенович.

ФОП Кирилюк Анатолій Семенович зареєстрований в Вінницькій області, смт Десна, вулиця Гагаріна, 7. Спеціалізується підприємець на роздрібній торгівлі медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах.

КНП "Овруцька міська лікарня"Овруцької міської ради Житомирської області 1 квітня закупило у ТОВ “Здраво” апарат штучної вентиляції легенів SV300 вартістю 528 тис. 3 грн.

КНП “Коростенська центральна районна лікарня” Коростенської районної ради 3 квітня придбало у ТОВ “Виробничо-наукове підприємство “Кайлі” 2 апарати штучної вентиляції легень "Бриз ALVEOLE" загальною вартістю - 640 тис. грн.

ТОВ “Виробничо-наукове підприємство “Кайлі” зареєстроване в Києві по вулиці Бориспільська, 9. Спеціалізується фірма на виробництві радіологічного, електромедичного й електротерапевтичного устаткування, статутний капітал - 30 тис. грн. Власником фірми є Олександр Іванович Дунайцев.

КНП “Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання” 7 квітня закупило у ТОВ “Ксенко” апарат штучної вентиляції легенів HAMILTON-C1 вартістю 723 тис. 320 грн.

Нагадаємо, 11 квітня в інфекційне відділення житомирської лікарні №1 благодійники передали два німецькі апарати штучної вентиляції легенів.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня мер Житомира розповів про закупівлю апаратів ШВЛ для лікарень.. Влада Житомира уклала договір на закупівлю 7 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) американського виробництва, й 3 квітня на сесії міськради депутати вирішили придбати ще один німецький ШВЛ. Загалом з початку 2020 року в Житомирській області спрямувала 9 млн грн на купівлю 14 одиниць обладнання для ШВЛ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікарня ШВЛ  
Матеріали по темі