Здоров'я

Фірма, у якої житомирська лікарня купила п’ять апаратів ШВЛ, надала роз’яснення по ціні та кримінальним провадженням

8 May 2020, 12:24

ТОВ «Ксенко», в якого комунальне підприємство «Лікарня №1» Житомирської міської ради купило п'яти апаратів штучної вентиляції легенів, надало роз’яснення щодо ціни і комплектації обладнання та запевнило, що її посадові особи не є фігурантами кримінальних проваджень, а проходять по справах як свідки.

Про це йдеться у листі «Ксенко», який 8 травня надійшов на редакційну пошту.

«Повідомляємо вам, що компанія «Ксенко» і її посадові особи не підозрюються у завищенні вартості медичного обладнання. Як вам відомо, з 2012 року з набранням чинності нового КПК, кримінальні провадження відкриваються навіть без доказової бази, а лише за зверненнями фізичних та юридичних осіб. Таким чином відкриті кримінальні провадження не можуть вважатися репутаційним фактором. Більше того. По всім відкритим кримінальним провадженням, в яких згадується компанія «Ксенко», наші співробітники проходять як свідки, а не підозрювані. Відносно посадових осіб «Ксенко» немає обвинувальних вироків, що чітко і безапеляційно говорить про те, що «Ксенко» не замішано в жодному кримінальному злочині. І якби існували якісь докази, то ці «справи» давно завершилися б обвинувальним вироком. Натомість по відкритим кримінальним провадженням процесуальні дії практично не проводяться. Тобто, дійсно є досудове розслідування, яке, скоріш за все, закінчиться нічим, як і усі попередні, дійсно є згадування «Ксенко» в матеріалах справи, але немає жодних підозр, звинувачень та вироків відносно посадових осіб «Ксенко», - йдеться у листі.

Також зазначається, що апарати ШВЛ Hamilton C3, які закуповувалися Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги та житомирська лікарня №1 були в різних комплектаціях.

«КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» закупила апарат ШВЛ Hamilton C3 в базовій комплектації, який коштує 35900 євро. Відповідно, виходячи з актуального на час його покупки курсу валют на міжбанку, його вартість у гривні склала 1,079 млн гривень. При цьому, КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради закупила апарат ШВЛ Hamilton C3 в максимальній комплектації, яка має додаткові дороговартісні опції, які вкрай важливі для лікування пацієнтів на коронавірусну інфекцію, а саме: інтелектуальний режим Intellivent-ASV (автоматичне регулювання параметрів вентиляції); карту оксигенації; карту елімінації CO2; пульсоксиметрію; волюметричну капнографію; функцію P/V Tool Pro - оцінка еластичних властивостей легенів та можливості проведення рекрутмент-маневру; автоматичний зволожувач. Також, до вказаного вище набору опцій і функції до комплекту постачання входять відповідні витратні матеріали, що також впливають на ціну апарата. Згідно нашого офіційного прайс-листа, зазначені апарати ШВЛ Hamilton C3 коштують 55200 євро, що в перерахунку на курс 30 гривень за євро і дорівнює 1,65 млн гривень», - пояснив директор ТОВ «Ксенко».



Нагадаємо, 6 травня КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ «Ксенко» на закупівлю п'яти апаратів штучної вентиляції легенів загальною вартістю 8 млн 967 тис. 670 грн. Обладнання, кошти на яке виділили з міського бюджету, мають поставити до 10 вересня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин 3 квітня 2020 року розповідав, що вже укладений договір на закупівлю 7 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) американського виробництва, а на сесії міськради депутати вирішили придбати ще один німецький ШВЛ. 11 квітня в інфекційне відділення житомирської лікарні №1 благодійники передали два німецькі апарати штучної вентиляції легенів.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ШВЛ лікарня тендер  
Матеріали по темі