Здоров'я

У Житомирській області від COVID-19 померла пенсіонерка: заразилася від внука, який приїхав з Києва

12 May 2020, 11:09

У Житомирській області 11 травня від коронаврусної хвороби померла 81-річна жінка. Це 12-й летальний випадок від COVID-19 в області.

Про це 12 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«На жаль, вимушені констатувати, що вчора мали ще один летальний випадок: у Ружинському районі померла жінка, 81 рік, яка мала побічні патології і заразилася, швидше за все, від свого онука, який приїхав з Києва і зараз знаходиться на стаціонарному лікуванні у Києві», – розповів Віталій Бунечко.

Він зазначив, що станом на ранок 12 травня в області підтверджено 525 випадків COVID-19, зареєстровано 12 смертей, 54 людини одужали.

Голова ОДА також наголосив, що загалом ситуація в регіоні стабільна.

«Ситуація у нас стабільна, і ми спокійно зараз почнемо виходити із суворого карантинного режиму», – зауважив Віталій Бунечко.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик поінформував, що кількість хворих, які отримують стаціонарне лікування, зменшується.

«На сьогоднішній день ми бачимо тенденцію до зменшення кількості хворих, які потребують стаціонарного лікування. І сьогодні уже 74 таких пацієнти знаходяться у лікувальних закладах. 6 пацієнтів у нас знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії. Загальний стан їхній некритичний, стабільний, але вони потребують посиленого догляду. Один пацієнт у нас знаходиться на штучній вентиляції легень, але приємно відмітити те, що цей пацієнт, який мав підтвердження інфікування COVID-19, уже пройшов два повторних аналізи, і вони від’ємні. Таким чином, ми можемо говорити про одужання, але пацієнт буде продовжувати лікування ускладнень, які залишилися після цього захворювання», – повідав Микола Суслик.

Він також розповів, що усього в області коронавірус діагностували у 32 дітей та у 133 медичних працівників.

«Залишається у нас 32 дітей на амбулаторному і стаціонарному лікуванні. Загальний стан дітей неважкий. 133 медичних працівник у нас теж інфіковані COVID-19. За вихідні медичні працівники у статистику не потрапили як інфіковані», – зауважив Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на 22.00 год. 11 травня у Житомирській області лабораторно підтверджено 525 випадків COVID-19, з них два упродовж останньої доби.

Зазначимо, що 11-й летальний випадок в області, спричинений COVID-19, був зареєстрований 5 травня: помер 89-річний чоловік.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 12 травня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 16023 випадки COVID-19,з них 375 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 смерть летальність летальний випадок брифінг Бунечко Суслик  
Матеріали по темі