Здоров'я

​У Житомирській ОДА відмічають позитивну динаміку щодо ситуації з коронавірусом: менше пацієнтів у стаціонарах та менше важких хворих

13 May 2020, 11:16

У Житомирській області поступово зменшується кількість хворих на коронавірус, які потребують стаціонарного лікування, позитивна динаміка спостерігається і серед важких хворих на COVID-19.

Про це 13 травня на щоденному брифінгу в ОДА доповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогодні маємо позитивну динаміку: у нас зменшується кількість пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Практично, це один з п’яти. Серед пацієнтів, які заслуговують на особливу увагу і проводять лікування в інтенсивній терапії – це 5 пацієнтів: один залишається ще на штучній вентиляції легень, але динаміка позитивна. Серед діток – важких пацієнтів немає. Ми маємо уже ситуацію, коли медичні працівники виздоровіли після проведеного лікування. Кількість медичних працівників за останню добу збільшилась тільки на одну особу», - розповів Микола Суслик.

За його словами, в Житомирській області шість медичних працівників отримали підтвердження того, що коронавірусу в них вже немає.

«На сьогодні маємо 6 медичних працівників, яким уже підтверджено двічі ПЛР-діагностикою, що вони вже здорові. Тобто вони виздоровіли. Це в основному середній медичний персонал, двоє лікарів буквально напередодні здали вже повторні тести, але ми не маємо ще результатів, тому почекаємо підтвердження. І тоді вже будемо знати, що і серед лікарів є теж видужавші», - додав Микола Суслик.


Відеотрансляція Житомирської ОДА

Нагадаємо, на брифінгу в ОДА 12 травня начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик доповів, що в стаціонарах медичних закладів перебували 74 пацієнти з встановленим діагнозом – коронавірус, з них 6 осіб проходили лікування у відділеннях інтенсивної терапії. Один пацієнт перебував на апараті ШВЛ, однак його два повторні тести вже показали відсутність вірусу в організмі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 13 травня в Україні лабораторно підтверджено 16425 випадків COVID-19, з них 402 виявлено упродовж останньої доби.

У Житомирській області лабораторно підтвердили вже 530 випадків коронавірусу, з них 5 – протягом останньої доби. Кількість людей по області, що одужали після цієї хвороби, – 67, у тому числі 13 нових випадків одужання.

Зазначимо, що 11 травня в області зареєстрували 12-й летальний випадок від коронавірусу: у Ружинському районі померла 81-річна жінка.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест лікування лікарня стаціонар інтенсивна терапія одужання  
Матеріали по темі