ДОПОМОГА

У Житомирі бійцям-добровольцям пропонують скористатися бюджетною програмою та отримати санаторне лікування

15 May 2020, 10:14

Кабінет міністрів України поширив дію бюджетної програми з санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та психологічної реабілітації на добровольців-учасників бойових дій, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Відповідну постанову «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» на своєму засіданні 13 травня 2020 року ухвалив уряд.

Про це 15 травня повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію департаменту соціальної політики Житомирської міської ради.

«Йдеться про учасників антитерористичної операції, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24 лютого 2018 року у взаємодії зі Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їх складу», – пояснюють у міській раді.

Там нагадують, що наприкінці лютого 2020 року за рішенням комісії Мінветеранів вже розглянуті перші подані пакети документів та ухвалені рішення щодо надання статусу УБД членам добровольчих формувань. Наразі, ,за урядовою інформацією, 48 представників добровольчих підрозділів вже отримали посвідчення учасника бойових дій.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці вересня 2019 року голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про перерахування 115 тис. 663,95 грн грошової допомоги семи закладам, які мали надавати санаторно-курортне лікування та медичну реабілітацію учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доброволець санаторій лікування  
Матеріали по темі