Місто

Для літніх житомирян оголосили конкурс саморобок, аби під час карантину не ходили до управлінь соцзахисту «просто спитати»

16 May 2020, 10:40

Біля будівлі районних управлінь праці та соціального захисту населення міста Житомира, не зважаючи на карантин, збираються черги людей, які, найімовірніше, не завжди дотримуються дистанції.

Фото досить багатолюдної черги біля будівлі управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира (де зараз розміщується і управління соцзахисту Корольовської райради) 15 травня у Facebook опублікувала директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір. Вона уточнила, що черга зібралася ще до початку робочого дня. Багато хто прийшов «просто спитати». Директор департаменту соцзахисту заспокоює людей і наголошує: жодні соціальні виплати не зупиняються.

«У когось карантин? Обмеження? Не чули! У соцзахисті аншлаги на тему "Я просто спитати", "чула", "бачила", "сусідка сказала"... На фото 8:15 ранку, ще до відкриття. Наголошуємо: всі проплати ми робимо автоматично. Нічого з виплат не зупиняється. Після карантину будемо масово робити уточнюючі перерахунки. Але це після карантину», – йдеться у дописі.

Фото з Facebook-допису Вікторії Краснопір

Вікторія Краснопір закликала людей лишатися вдома та не наражати себе та працівників соцзахисту на небезпеку.

«Наразі будьте вдома, не наражайте себе та працівників на небезпеку. Бо не буде кому перераховувати. Адже обидва районні управління наразі щільненько розташовані в одному приміщенні, і ми не можемо допустити захворювань наших містян – як відвідувачів, так і працівників. Потерпіть, будь ласка. Будьте вдома. Діти, роз'ясніть це літнім батькам. Бо у них, напевне, інстинкт "встала зранку і в собес". Поспілкуватись, обговорити новини, що почому, розвіятись...», – закликала директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

У департаменті соціальної політики також придумали, як урізноманітнити дозвілля людей поважного віку і «притримати» їх удома. Житомирян у віці закликають бути як 91-річна британка місіс Маргарет.

«У Великій Британії 91-річна пенсіонерка Маргарет Сімен зв’язала на спицях макет лондонської лікарні Найтінгейл, де лікують хворих на коронавірус COVID-19. Жінка планує його продати, а всі отримані кошти передати медикам. Маргарет каже, хоче віддячити усім лікарям і медсестрам, які ризикують власним здоров’ям, рятуючи інфікованих», – йдеться у дописі на сторінці департаменту соцзахисту.

Фото з Facebook-допису департаменту соцполітики

Тож для літніх житомирян придумали «конкурс саморобок», за кращі роботи обіцяють приз – після завершення карантину.

Директор департаменту соціальної політики міськради опублікувала умови конкурсу.

«Шановні наші літні містяни! Краще в'яжіть, плетіть, вишивайте, готуйте, дивіться телевізор, спіть, говоріть з сусідками по телефону, але залишайтеся вдома! Будьте як місіс Маргарет) От придумала ж бабуся, чим зайнятись! Шановні люди поважного віку, що живуть в Житомирі-Вересах, а давайте на своїх або на сторінках дітей, онуків викладати фото ваших витворів під час карантину (випічка, страви, вишивки, шиття, поробки...) з хештегом #знаючимзайнятисьвдома) Вказуйте вік, як вас звати... Кращі отримають приз від департаменту по закінченню карантину))) Чур, фото висаджених городів не слати)», – написала Вікторія Краснопір.


Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2020 року у мікрорайонах Житомира біля банків та поштових відділень утворилися щільні черги, в яких стояли переважно пенсіонери, а якраз людям поважного віку Уряд рекомендував самоізолюватися. Житомиряни пояснювали, що прийшли, аби отримати пенсію чи заплатити за комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент соцзахисту черга карантин пенсіонер Краснопір  
Матеріали по темі