Влада

Житомирська міськрада за два місяці зекономила на зарплатах майже 2 млн грн, які віддали медикам та соцпрацівникам

20 May 2020, 15:56

За березень та квітень Житомирська міська рада зекономила майже 2 млн грн на зарплатах свої працівників, які пішли у відпустки «за власний рахунок».

Про це в інтерв’ю Житомир.info сказала заступниця мера Світлана Ольшанська, відповідаючи на запитання щодо шляхів економії під час карантину.

«По-перше, у нас є економія по галузі освіти – енергоносії, харчування. Частково цю економію ми вже перенаправили в резервний фонд. Також було прийняте рішення, що всі працівники виконавчих органів на 14 днів підуть у відпустку за власний рахунок. Зрозуміло, по бажанню, але бажання виявили всі. Для того, щоб був безперервний процес роботи, прийняте рішення, що такі відпустки будуть ще впродовж травня-червня. Вже за березень-квітень ми зекономили близько 2 млн грн, за рахунок цієї економії 1,5 мільйони направили на запалати медичним працівникам і близько 0,5 мільйона – на зарплату соціальним працівникам, які розносили продуктові набори. Ну і не всі брали по 14 днів одночасно, хтось брав 5, 7, але я і Марія Олександрівна (Місюрова, заступниця мера з гуманітарних питань – ред.) вже були 14 днів за свій рахунок і в п’ятницю (15 травня) вийшли на роботу», - сказала Світлана Ольшанська.

Вона також повідомила, що після того, як 26 березня мер Житомира в ефірі заявив, що 50% працівників виконкому відправили у відпустки і виявилося, що й з половиною штату можна працювати, в міській раді проаналізували штатну чисельність, але скорочувати її не збираються.

«Але однозначно нам треба переглядати внутрішню структуру, бо з’являються нові напрямки, наприклад, після затвердження Концепції інтегрованого розвитку (затверджена в січні 2019 року – авт.) у нас сьогодні немає відділу, який опікується саме стратегічними речами, стратегічним розвитком відповідно до затвердженої Концепції. Також випадає напрямок екології, а екологічні питання стають з кожним днем важливішими для міста. Загалом треба робити перерозподіл функцій», - наголосила заступниця мера.

Повністю інтерв’ю зі Світланою Ольшанською про «карантинний» бюджет Житомира, допомогу підприємцям та оптимізацію видатків читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин інформував, що всі керівники управлінь, департаментів, комунальних підприємств та заступники мера написала заяви про відпустки за власний рахунок, але продовжують працювати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада відпустка зарплата Ольшанська бюджет карантин  
Матеріали по темі