Здоров'я

В Житомирській області зафіксували 13 летальний випадок від коронавірусу

20 May 2020, 19:36

В Коростишівському районі 20 травня зафіксували першу смерть від коронавірусу.

Про це на своїй сторінці у Facebook близько 19.00 повідомив голова Коростишівської райдержадміністрації Юрій Денисовець.

«Сьогодні, 20 травня, у Коростишівському районі зафіксовано першу смерть від коронавірусу. Районна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття родині у зв'язку з втратою. Дякую лікарям, які до останнього боролися за життя хворого», - йдеться у дописі.

Згодом інформацію про 13-й летальний випадок в області підтвердив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«На жаль, змушений повідомити погані новини: сьогодні, близько 8 години, внаслідок ускладнень від COVID-19 зупинилося серце 54-річного жителя Коростишева. Чоловік звернувся до сімейного лікаря 7 травня. З цього ж дня перебував на самоізоляції та під постійним спостереженням лікаря. У зв'язку з погіршенням стану здоров'я був госпіталізований до Коростишівської районної лікарні 12 травня. Діагноз було встановлено 14 травня. До сьогодні стан здоров'я оцінювався як стабільно тяжкий. Пацієнт дихав самостійно за допомогою кисневої маски. Близько 7 години ранку стан різко погіршився. Лікарі до останнього боролося за життя хворого. Це 13-й померлий від коронавірусної інфекції. Висловлюю співчуття рідним та близьким з приводу важкої втрати», - написав у Facebook голова ОДА.

Зазначимо, що на брифінгу 15 травня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик інформував про чотирьох пацієнтів з COVID-19 у важкому стані, один з яких – у Коростишеві: усі пацієнти були госпіталізовані не за останні дві-три доби, а знаходилися на лікуванні впродовж певного часу.

Нагадаємо, станом на 9:00 год. 20 травня в Житомирській області було 583 випадки COVID-19, з них 230 людей одужали. Всього в області було зафіксовано 12 летальних випадків: останній зареєстрували 11 травня у Ружинському районі - померла 81-річна жінка.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 год 20 травня 2020 року в Україні лабораторно підтвердили 19 230 випадків COVID-19, в тому числі 564 летальних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус смерть Коростишівський район  
Матеріали по темі