Події

Житомирська волонтерка розповіла про конфлікт з лікарем: обізвав та вдарив по обличчю

22 May 2020, 17:57

Житомирська волонтерка Наталія Горкуша ввечері 21 травня виклала допис на своїй сторінці Facebook, в якому розповіла про те, як її вдарив лікар-уролог першої міської лікарні.

Конфлікт стався 20 травня біля офісу громадської організації. Жінка розповідає: разом зі своїми колегами розвантажувала гуманітарну допомогу, коли невідомий чоловік у нетверезому стані заблокував проїзд.

«Приїхав чоловік, перед цим він зайшов до мене на склад і сказав, що хотів би здати речі, вони дуже хороші, хоче продати за гроші. Я сказала: якщо можете - приходьте, віддавайте, а ми людям віддамо, і він піхов. Але він постійно ходив фотографував на свій телефон, я не звернула увагу на це. Потім вийшло так, що він перекрив нашу машину і не давав проїзду. Ми викликали поліцію, адже всі ми маємо працювати в рамках чинного законодавства, і не маємо порушити його. І агресією відповідати на агресію - це не правильно. Потім поліція розібралася з ним: вони виписали протоколи, він був в дуже п’яному стані, можливо, він був наколотий, накурений - я не розуміюся в цьому, бо не лікар. Я просто заспокоювала, просила поставити машину у гараж і не робити «кіпішу».Він мені погрожував, що закриє це приміщення, подзвонить меру, він називав багато прізвищ, ну просто людина п'яна», - ділиться постраждала Наталія Горкуша.


За словами жінки, після того, як поліція поїхала, чоловік знову почав чіплятися та вирішив розібратися кулаками.

«Моя машина зламалася і зупинилася. Цей чоловік підійшов і сказав: «ти мене запам’ятала …», і назвав мене негарними словами, а потім я відчула різкий удар по обличчю. Дівчата, мене ніколи батько не бив, ніколи у житті чоловік не бив. Він мене вдарив, і поки я вийшла з машини – втік в гараж і закрився в ньому», - говорить Наталія Горкуша.

Наталія зізнається: спочатку не хотіла розповідати про конфлікт публічно, але чоловік так і не вибачився, крім цього стало відомо, що він місцевий лікар.

«Нам спочатку сказали так, і ми на сайті лікарні подивилися, на сайті першої поліклініки - Тяжкороб Олександр Васильович. Я не говорю, що він поганий лікар, я говорю про його людські якості. Чому написала пост у фейсбуці? Бо я дуже добра людина, пробачаю всім, але пройшли доба і людина не подзвонила, не прийшла - про це має знати все суспільство», - каже жінка.

Свідки стверджують, що така ситуація склалась саме через алкоголь.

«Він відмовився їхати на експертизу, поводився неадекватно, не звертав увагу на поліцію. Вони у нього забрали права, виписали протокол. Причин ніяких не було, він був просто дуже п’яний», - розповідає свідок Ольга Васянович.

Нам вдалось поспілкуватися з чоловіком, якого звинувачують у побитті. Надавати коментар на камеру лікар відмовився, але зазначив, що це все провокація, у нього є власні свідки, а адвокат радив нічого не говорити. Запевняв: конфлікт стався через те, що у когось випали ампули, а йому набридло, що біля гаража постійно лежать шприці, ось він і вирішив розібратися.

«За слів лікаря, він себе не вважає винним, заперечує всі звинувачення і у нього своя точка зору. Багато років працює, це лікар вищої категорії, явних конфліктів за ним я не спостерігав», - каже заступник директора з поліклінічного розділу роботи КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради Олег Павлусенко.

Те, що чоловік був у нетверезому стані, підтвердили в патрульній поліції. Щодо побиття, то слідство триває.

«20 травня близько 14:55 до інспекторів патрульної поліції надійшло повідомлення про те, що по вул. Лесі Українки у громадянки відбувся конфлікт з водієм Volkswagen. Інспектори патрульної поліції приїхали на місце, де виявили громадянина, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, та запропонували йому пройти освідування. Чоловік відмовився від проходження освідування, як результат – поліцейськими складено протокол за частиною ч.1 ст. 130 КУпАП. Також пізніше до інспекторів патрульної поліції звернулася громадянка й повідомила, що водій, з яким у неї виник конфлікт, наніс їй тілесні ушкодження. Після чого інспектори патрульної поліції доставили до міського відділу сторони конфлікту для встановлення всіх обставин по суті», - повідомив пресофіцер патрульної поліції Ігор Іванюк.

Нагадаємо, в грудні 2019 року житомирські волонтерки Юлія Толмачова та Наталія Горкуша розповідали Житомир.info про свою допомогу військовим та нужденним й показували «робочі місця».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер конфлікт лікар Горкуша патрульні  
Матеріали по темі