Події

Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка, який після поранення в руку вбив сімох людей

23 May 2020, 19:41

У Житомирі взяли під варту 58-річного Анатолія Захаренка, якого підозрюють у вбивстві 7 людей під час нічної стрілянини на березі ставу в селі Новоселиця: відповідну ухвалу 23 травня прийняв Корольовський районний суд міста Житомира.

Про це 23 травня повідомляє Укрінформ.

«Застосувати до підозрюваного Захаренка Анатолія Петровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 20 липня 2020 року до 3 год. 30 хв без визначення розміру застави», - зачитав ухвалу слідчий суддя Костянтин Шалота.

Сторона обвинувачення наполягала на застосуванні до підозрюваного взяття під варту на 60 діб без можливості внесення застави. Натомість захист просив суд про цілодобовий домашній арешт.

«За словами Шалоти, підозрюваний розповів, що здійснював заходи необхідної оборони після того, як отримав вогнепальне поранення у праву руку від одного із загиблих. Він стверджував, що його життю загрожувала небезпека з боку семи загиблих осіб, що мали вогнепальну зброю. Підозрюваний давав свідчення за відсутності журналістів. Про Захаренка відомо, що він одружений і має 2 повнолітніх дітей», - повідомляє Укрінформ.

Нижче - сюжет ТСН про засідання суду


Нагадаємо, на місці події вилучили п’ять одиниць зареєстрованої зброї, серед яких – рушниця, що належить орендарю ставки. Ввечері 22 травня орендарю ставка, який з мисливської рушниці застрелив сімох чоловіків, серед яких троє - військовослужбовці Нацгвардії, повідомлено про підозру в умисному вбивстві. Поліція виклала відео огляду місця події.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Новоселиця Попільнянського району 22 травня 2020 року вночі орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. Також стало відомо, що у чоловіка, який розстріляв сімох людей, начальник поліції вимагав хабар: ввечері 21 травня Нацполіція повідомила про викриття на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди начальника поліції одного з районів Житомирської області, який за невтручання у діяльність, пов’язану з розведенням риби, вимагав у 58-річного чоловіка щомісяця 10 тис. грн.

В новині використані фото ТСН із залу суду: обвинувачуваний був в бронежилеті, шоломі та захисній масці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство суд Попільнянський район орендар арешт  
Матеріали по темі