Здоров'я

​У Житомирській області поліклініки можуть запрацювати з 10 червня

1 June 2020, 11:45

З 1 червня поліклініки та денні стаціонари ще не працюватимуть. Відновити їх роботу планують з 10 червня, якщо протягом цього часу буде прослідковуватись спад захворюваності на коронавірус в області.

Про це 1 червня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«З 1 червня ми будемо працювати так, як в нас було включено в другу хвилю. Ще не будуть в нас працювати поліклініки, вони будуть включені в четверту хвилю і денні стаціонари. Вся інша допомога надається і поступово приступаємо до планової допомоги. При такій ситуації, яка в нас на сьогоднішній день є, якщо буде тенденція до спаду захворюваності, то ми будемо планувати з 10 червня відкрити поліклініки», – зазначив Микола Суслик.

Як під час карантину працюють поліклініки та амбулаторії сімейної медицини у Житомирі дивіться у сюжеті відзнятому 1 квітня

Нагадаємо, 25 березня 2020 року Кабінет міністрів оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року. На позачерговому засіданні 26 березня виконком Житомирської міської ради дозволив працювати магазинам по периметру ринків, зоомагазинам та ветеринарним клінікам. Виключення для медичної практики не робили.

Також 26 березня у Житомирі заборонили роботу приватних медклінік, хоча Кабмін дозволив медичну практику на час карантину. Того ж дня в ефірі програми «Тема дня на Житомир.info» мер Сергій Сухомлин прокоментував ситуацію і зазначив, що приватні клініки Житомира продовжать працювати, попри карантин.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня починається «адаптивний» карантин й відстеження епідситуації за трьома ознаками. Одним з етапів пом’якшення є відновлення міського, приміського та внутрішньо обласного транспорту. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль показав п’ять етапів виходу України з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліклініки карантин брифінг Суслик  
Матеріали по темі