Місто

Через карантин у Житомирі відмінили реалізацію за бюджетні кошти 5 соціально-культурних проєктів громадських організацій

3 June 2020, 10:58

З 10 соціально-культурних проєктів громадських організацій, які перемогли в конкурсі та мали фінансуватися за кошти місцевого бюджету, будуть реалізовані лише 5. Ще 5 через ситуацію з коронавірусом та карантинними обмеженнями довелося відмінити.

Відповідне рішення 3 червня прийняли на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

«За результатами роботи комісії було обрано 10 проєктів, які стали переможцями для надання фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурних проєктів. Дане рішення виконкому було оприлюднене на сайті виконкому ще в березні і в ньому було враховано всі 10 проєктів. Однак, враховуючи санітарно-епідемічну ситуацію в країні, а також термін реалізації багатьох проєктів, які припали на квітень-травень поточного року, прошу внести зміни до даного проєкту рішення, а саме: виключити проєкти під номерами 1, 3, 6, 7, 10. Це 5 проєктів, які ми на даний час знімаємо у зв’язку з тим, що терміни їх реалізації пройшли і вони потребують масового скупчення людей», – зазначила заступниця начальника управління культури Наталія Марчук.

Наталія Марчук уточнила, що організатори самі відмовлялися від реалізації проєктів через ситуацію з коронавірусом та карантинні обмеження.

«Міжнародний мистецький фестиваль «GRIG FEST 2020» мав проходити на початку квітня і мали приїхати гості з Швейцарії, Данії, Норвегії, але вони самі відмовилися від його проведення. «Майстер – клас з писанкарства», молодіжна організація Пласт, вони теж відмовилися від проведення, тому що на жаль Великдень вже пройшов. «Шляхетні вечори українського бароко», «Благодійний фонд «Надія є», вони теж в цьому році відмовились від проведення даного проєкту. «Інклюзивний показ мод поколінь – «Ми діти твої - Україно» планувався до дня вишиванки. На жаль фотовиставка «Час Федецького», організаторами була наша спілка «Студентський Поліський клуб» і товариство з Харкова, які теж вони відмовились від приїзду в місто Житомир у зв’язку з даною ситуацією. Загальна сума на всі проєкти передбачалась 497 тис. 125 грн 50 коп. У нас залишились 5 проєктів на загальну суму 234 тис. 815 грн, вдвічі це дешевше, але ці проєкти потребують більш інтелектуальної праці, а не скупчення людей», – уточнила Наталія Марчук.

За такі зміни до рішення проголосували всі присутні члени виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі визначили 10 громадських організацій, культурні проєкти яких збираються профінансувати з міського бюджету. Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету «Про затвердження переліку соціально-культурних проєктів (заходів) інститутів громадянського суспільства і розміру їх фінансової підтримки за рахунок коштів бюджету Житомирської міської ОТГ з галузі «Культура»,13 березня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціально-культурні проєкти бюджет виконком зміни  
Матеріали по темі