Здоров'я

​Житомирський обласний лабораторний центр за добу вже може робити 400 тестів на коронавірус

4 June 2020, 11:20

Вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» за добу вже може робити 400 тестів на СOVІD-19. Для проведення досліджень придбали додаткове обладнання.

Про це Житомир.info 4 червня повідомили в лабораторному центрі.

«Завдяки заходам, які вжиті керівництвом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» на початку травня поточного року в області збільшено кількість обстежених осіб на виявлення збудника коронавірусної інфекції (SARS-CoV-2).На сьогодні вірусологічна лабораторія установи вийшла на добову потужність 400 досліджень проб біологічного матеріалу на виявлення збудника СOVІD-19! За фінансової підтримки керівника АТ «Житомиробленерго» Шекети О.М. обласним лабораторним центром було придбано ламінарний бокс біологічної безпеки для потреб вірусологічної лабораторії установи, що дасть змогу збільшити її діагностичні можливості ще на 120 досліджень за добу. Після придбання боксу, ми зможемо спільними зусиллями вирішити найактуальніші питання в діагностиці захворювання COVID-19 та інших інфекційних захворювань. Що, в свою чергу, дасть змогу більш оперативно реагувати на ускладнення епідеміологічної ситуації та локалізації вогнищ інфекції», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня головний державний санітарний лікар Житомирської області Зіновій Парамонов у коментарі Житомир.info розповів, що житомирська вірусологічна лабораторія вже може робити до 350 досліджень на добу, черга 1-2 дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторний центр тести коронавірус ПЛР  
Матеріали по темі