Здоров'я

У Житомирській ОДА розбиратимуться з причиною спалаху коронавірусу в одному з районів, голову РДА викликали на комісію

5 June 2020, 11:25

У Любарському районі Житомирської області знову зафіксували спалах коронавірусу. З ситуацією розбиратимуться на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке має відбутися 5 червня.

Про це 5 червня під час брифінгу у Житомирській ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день дійсно в Любарському районі вчора 4 пацієнта інфіковані на COVID-19, поза вчора 15, загальна кількість – 59. За весь період карантину ми пройшли в Любарському районі з 40 пацієнтами і за останні два дні отримали половину від того, що мали раніше. Дійсно, проведено епідрозслідування, серед працівників освіти захворіли тільки 5 чоловік. Важких хворих немає, двоє поступили на стаціонарне лікування, решта – на амбулаторному лікуванні», – зазначив Микола Суслик.

Голова житомирської ОДА Віталій Бунечко також повідомив, що 5 червня на засідання комісії ТЕБ та НС викликали голову районної державної адміністрації.

«Будемо заслуховувати і приймати відповідні рішення і по Любарському району в тому числі», – зазначив Бунечко.

В ОДА будуть з’ясовувати чи їздила начальниця відділу освіти, яка ймовірно теж інфікована коронавірусом, з перевірками по школах Любарського району.

Особи, з якими контактували хворі на COVID-19 працівники відділу освіти, вже встановили.

«Контактні особи встановлені, всі будуть перевірені ПЛР-діагностикою і далі ми будемо бачити чи є ще захворюваність», – повідомив Микола Суслик.

Нагадаємо, у Любарському районі станом на ранок 4 червня за добу діагностували 14 нових випадків COVID-19. Спалах коронавірсу зафіксовано серед працівники відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 5 червня в Україні лабораторно підтверджено вже майже 26 тисяч випадків COVID-19, з них 553 виявили за останню добу. У Житомирській області за минулу добу зафіксовано 32 нові випадки захворювання на COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Любарський район спалах ОДА комісія  
Матеріали по темі