Здоров'я

У житомирському перинатальному центрі, де у лікарки підтвердили COVID-19, обстежили персонал і пацієнток – усі здорові

9 June 2020, 18:43

У комунальному некомерційному підприємстві «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради діагноз COVID-19 підтвердили у завідувачки пологового відділення. Цю інформацію Житомир.info підтвердив директор закладу.

«28 травня нам повідомила наша завідувачка пологового відділення, що у неї підвищена температура. Вдома вже був хворий чоловік. Вона знає всі протокольні позиції рішення, що варто робити у такій ситуації. Ми дали команду залишатися їй на самоізоляції. Був підтверджений у неї коронавірус. Після вона спілкувалася зі своїм сімейним лікарем, було призначено лікування. Хвороба у неї проходить і пройшла в легкій формі. Сьогодні-завтра вона має пройти повторне обстеження, і при від’ємному результаті вона, за протоколом, виходить на роботу», – розповідає директор Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.


За словами директора перинатально центра, жінка контактувала не лише з персоналом пологового відділення, а й з пацієнтами, наразі на коронавірус перевірили майже всіх контактних осіб.

«Зважаючи на ситуацію, ми прийняли всі заходи, які варто було вжити. Ми призупинили поступлення до стаціонару до повного обстеження всього колективу, з ким вона контактувала. Сьогодні у нас обмежено 95% з всіх контактуючих. Практично необстежені ті, хто був за межами Житомирської області, сьогодні їх дообстежуємо. Всі 95% ми отримали від’ємні результати. Звичайно, вона спілкувалася з пацієнтами, ці пацієнти також обстежені, там все в порядку», – говорить Юрій Вайсберг.

Наразі перинатальний центр приймає лише пацієнтів з важкими патологіями.

«Ми працюємо в напівактивному режимі. Не відмовляємо де є тяжка акушерська патологія, тому що, крім нас, немає кому з нею боротися. Поліклініка від сьогодні працює. Ми забезпечені засобами захисту. Є у нас дезінфікуючі засоби, засоби захисту для медичного персоналу. Ми зв’язувалися з крупними центрами та відділами, в тому числі і з лікарнею №1, з Бердичевом, Коростенем, Новоград-Волинськом. Просили їх на деякий період часу давати пацієнтів лише тих, з якими вони не можуть впоратися. Тому, повторюю, нам залишилося день-два для того, аби ми зрозуміли, що ми в повній безпеці, всі медпрацівники», – каже Юрій Вайсберг.

Нагадаємо, 9 червня 2020 року начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик повідомляв, що на карантин закрили пологове відділення Житомирського обласного перинатального центру, де коронавірус діагностували у лікаря.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 8 червня 2020 року на Житомирщині було зафіксовано 45 нових випадків захворювання на COVID-19, найбільше - 16 випадків - у Житомирі. Усього в області від початку пандемії інфікувались коронавірусом 943 жителі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі