Здоров'я

З інфікованою COVID-19 померлою житомирянкою контактували 11 медиків та 6 пацієнтів, у обласній лікарні розпочали службову перевірку

12 June 2020, 11:37

З інфікованою COVID-19 жінкою, яка померла 7 червня в житомирській міській лікарні №2, а до цього лікувалась в обласній лікарні та їздила на реабілітацію в Рівне контактували 11 медиків та 6 пацієнтів. В обласній лікарні розпочали службову перевірку. Контактні особи на самоізоляції.

Про це 12 червня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик

«На сьогоднішній день у обласній лікарні три відділення закриті на карантин. По цьому випадку проводиться службова перевірка. Попередньо можу повідомити, що пацієнтка знаходилась на лікуванні в нейрохірургічному відділенні, де отримала як оперативне так і консервативне лікування. За вимогою родичів 04.06 виписана з обласної лікарні і родичі власним транспортом за власної ініціативи хвору завезли в реабілітаційний центр. Але у зв’язку з тим, що вона поступала з епіднебезпечного вогнища, там пацієнтку не прийняли на лікування і вона повернулась додому. 7.06 о 15.00 вона на жаль померла. Родичі не повідомили медичних працівників про позитивний аналіз інфікування на COVID-19. У контакті з нею були 11 медичних працівників і 6 пацієнтів, вони в самоізоляції і будуть обстежуватись на предмет інфікування. У міській лікарні №2 ситуація стабільна, всі решта відділень працюють, контактні особи в самоізоляції», – зазначив Микола Суслик.


Нагадаємо, в управлінні охорони здоров’я Житомирської міської ради 10 червня Житомир.info розповіли, що 03.06.2020 під час лікування в обласній лікарні у пацієнтки було відібрано матеріал на ПЛР дослідження на COVID-19, як контактній особі. Дослідження проведено у Житомирському обласному лабораторному центрі, 04.06.2020 отримано позитивний результат. 05.06.2020 жінка була виписана з Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського та скерована в реабілітаційний заклад м. Рівне. У реабілітаційному закладі пацієнтці було відмовлено в госпіталізації і вона повернулась додому. Жінці стало гірше пізно ввечері 5 червня і її госпіталізували до неврологічного відділення міської лікарні №2, 7 червня вдень вона померла.

10 червня прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо неналежного виконання медичними працівниками службових обов’язків під час лікування хворого на коронавірус пацієнта.

Також на брифінгу заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко розповіла, що 12 червня в Любарі проходить засідання комісії ТЕБ та НС, на якому вирішують чи вводити додаткові обмежувальні заходи в районі через збільшення кількості хворих на коронавірус.

«У Любарському районі карантинні обмеження можна посилити тільки рішенням комісії ТЕБ та НС, яке зараз триває в Любарській райдержадміністрації, де буде прийняте або не прийняте рішення про посилення карантинних заходів», – сказала Наталія Остапченко.

Нагадаємо,5 червня на брифінгу повідомили, що у Житомирській ОДА розбиратимуться з причиною спалаху коронавірусу в Любарському районі, голову РДА викликали на комісію. Станом на ранок 12 червня в Любарському районі 107 хворих на коронавірус, з них 6 за останню добу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 12 червня в Україні лабораторно підтверджено 29 753 випадки COVID-19, з них понад 13 тисяч людей одужали, 870 померли. За останню добу виявлено 683 нові випадки коронавірусної хвороби. У Житомирській області вже понад тисяча виявлених випадків COVID-19

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус смерть жінка обласна лікарня брифінг медики пацієнти  
Матеріали по темі