Місто

​ Закордонна подорож чи відпочинок в туристичних місцях Житомирської області – що варто обрати в умовах карантину

16 June 2020, 16:50

Сезон літніх відпусток розпочався. Втім, що обрати: море, озеро чи гори та де відпочивати: в Україні чи закордоном? Який відпочинок варто обирати в умовах пандемії Житомир.info дізнавався в житомирських туристичних агенціях.

Досвідчені туроператори запевняють, що відпочинок в карантин може бути цікавим та безпечним, але радять відкласти поїздку закордон.

«Якщо дивитися з боку туристичних операторів і туристичних агенцій, якими ми є як посередники, рекомендуємо поки обирати подорожі в межах України. Чому? Навіть доїхавши до Одеси, можна завжди повернутися в межах України. Ну, хіба що область не закриють. Їхати закордон безпечно в межах показань та того, що говорить ВООЗ, але якщо дивитися з ситуації, що можна поїхати і не повернутися – це вже наступна ситуація. У мене товариш поїхав до Таїланду ще в березні і він тільки вчора повернувся додому. Тому, думаю ніхто не має бажання поїхати і три місяці не бути вдома, адже це ризиковано в моментах фінансових, відсутності вдома і інших сферах», - говорить туристична операторка Анна Кришталь.


У туристичній агенції запевняють, в нашій країни вистачає цікавих місць для подорожей. Крім цього, радять не забувати про Житомирщину, адже на Поліссі є різні види відпочинку на будь-який смак.

«Україна настільки конкурентоспроможна серед інших країн, серед інших туристичних напрямків. Скажу навіть більше, до нас приїжджають групи, дуже часто приїжджають групи з Ізраїлю в Житомир навіть, вже не говорячи про інші точки. Якщо зупинятися по напрямках по Україні, куди можна поїхати, не будемо далеко відходити почнемо з нашого Житомира: Коростишівський кар'єр, Дениші, Кам'яне село, Коростень, Новоград-Волинський, Бердичів, навколо Бердичева, замки Терещенка у нас локацій, що можна їздити місяць. А якщо брати активний відпочинок: скелі, квадроцикли, покататися на байдарках, на драгонботах. Починаючи цю сферу можна розширювати і взагалі нікуди не їздити. Розширюючись на Україну, хто дивиться мій Instagram і дивиться, куди можна поїхати, якщо брати кожну область до уваги можна їздити не переїздити. Навіть та Одеса, куди я їздила нещодавно, крім моря є багато історичних місць, музеїв, локацій і гастротуризм - це взагалі можна поринути, їсти три роки в Одесі і не скуштувати все, що там є. Лавандові поля, до речі, в межах наших ближніх областей багато хто висаджував лавандові плантації. Відповідно, туди їздять подивитися, понюхати, придбати, зробити фото. Львів, Хотин, Кам'янець-Подільський, Бакота, Олешківські піски - найбільша пустеля Європи і найбільший штучний ліс навколо даної місцини, для того аби піски не розросталися. Лемурійське рожеве озеро, не потрібно до якоїсь Австралії летіти, поїхали до Лемурійського озера купатися. Відповідно озера в горах, той самий Синевир, впав на машину вже зранку там. Ну хіба не є куди поїхати?», - розповідає Анна Кришталь.

Якщо ви надаєте перевагу відпочинку біля моря, краще обрати менш популярні напрями, аби уникати скупчення людей.

«Можна просто обрати, щоб менше було людей найближчі місцини так само від Одеси. Їхати в маленькі містечка Санжейка, Курортне, ту саму Чорноморку обрати, яка ніби називається Одесою, але у стороні. Позавчора повернулася з Одеси, ми жили на «Совіньон». Людей, хоча багато, але через те, що пляж достатній, щоб розміститися на ньому, я не відчувала якогось дискомфорту. Вода чистенька, люди зайшли, вийшли і безпечно себе почувають, бо на достатній відстані один від одного. Єдине, що мене пригнічує - це вартість запропонованого житла, яке там є. Тому що це сезонні курорти і люди, які там проживають, хочуть за сезон заробити на цілий рік. Тому українським морям дуже важко конкурувати з закордонними морями, бо вони пропонують меншу кількість послуги на місті в Україні, а беруть таку саму, як не сусідні країни, але як закордонні курорти», - каже Анна Кришталь.

Туристичні оператори запевняють, що подорожі цілком безпечні.

«Для нас, як турагентів та автоперевізників, головна мета – піклуватися про здоров'я та комфорт наших туристів. Зараз відновили автобусне сполучення та перевезення, в кожному автобусі є термометр і перевіряють кожному пасажиру температуру, якщо є наявні симптоми простуди, людину не пускають в автобус. Ми радимо людям попереджувати, якщо мають погане самопочуття і скасовувати поїздку. Зі свого боку, якщо людина надає довідку, що захворіла, то ми повертаємо повністю кошти» – говорить туристичний оператор Максим Страмцов.

Наостанок туроператор розповів, що в Житомирській області є унікальні місця, подорож, до яких є досить бюджетною.

«Унікальні місця, дуже я там саме не був, але планую побувати – «місце сили» в Житомирській області Овруцький район Кам'яне село. Дуже цікаво, вже навіть побудував маршрут і планую поїхати на розвідку на велосипеді. Передивився екопоселення, що зараз в тренді. Наразі не знайшов такого аби могло вмістити групу людей», - туристичний оператор Максим Страмцов.

Як карантин вплинув на плани житомирян на відпочинок. Опитування

Фоторепортаж про пляжний сезон 2020 у житомирському гідропарку дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня почався «адаптивний» карантин й відстеження епідситуації за трьома ознаками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відпочинок карантин туризм туристичні місця  
Матеріали по темі