Здоров'я

До телемедичної мережі приєднались 62 лікарні Житомирської області, тепер сімейні лікарі можуть онлайн консультуватись з іншими фахівцями

18 June 2020, 12:25

Лікарі Житомирській області тепер можуть оперативно надавати чи отримувати телемедичні консультації щодо лікування пацієнтів з підозрою чи хворих на COVID-19, а також отримувати консультації у вузькопрофільних фахівців. Таку можливість їм надала телемедична мережа Medinet.

Про це Житомир.info повідомили представники телемедичної мережі Medinet.

«Завдяки новітнім IT-розробкам в медицині, сімейні лікарі області, які працюють у віддалених районах області, можуть отримувати професійні телемедичні консультації у вузькопрофільних фахівців районних та обласних лікарень, а також медзакладів загальнодержавного рівня. Для цього їм потрібен комп’ютер, інтернет та спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяє безпечно передавати необхідну інформацію.

Крім того, з питань COVID-19 лікарі можуть звертатися з запитом на телеконсультацію до фахівців Державної установи «Центр Громадського здоров’я Міністерства здоров’я України», який також підключений до мережі Medinet. А анестезіологи мають змогу консультуватися ще й з провідними фахівцями Асоціації анестезіологів України», - йдеться у повідомленні.

Наразі до телемедичної мережі приєдналися 62 заклади охорони здоров’я Житомирської області. Лікарі медичних установ вже пройшли відповідне навчання.

Станом на 1 червня 2020 року було проведено біля 270 телемедичних консультацій.

Довідково

Medinet - професійна телемедична мережа України для всіх рівнів медичної допомоги. Вона дозволяє лікарям первинної медичної ланки (терапевтам, сімейним лікарям, педіатрам) консультуватися з вузькопрофільними лікарями. На сьогоднішній день мережа об’єднує понад 200 медзакладів у різних регіонах України.

Навесні 2020 року до Medinet приєднався також Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, звернутися до лікарів-кардіологів якого через систему можуть не тільки лікарі, але й пацієнти. Зокрема, останні мають можливість записатися на телемедичну консультацію за допомогою мобільного додатку Doctor Online.

Важливо, що з квітня Medinet дозволяє фіксувати, збирати статистику та робити аналітику, пов’язану з консультаціями щодо захворюваності на коронавірус COVID -19.

Група компаній IT4Medicine впроваджує інформаційні технології в медичну практику для прискорення розвитку системи української охорони здоров'я та підвищення якості медичних послуг. В даний час продукти IT4Medicine (Medinet, «Поліклініка без черг», Dicom Hub, EvoMIS, Doctor Online, Doctor Booster) впроваджені в понад 450 медичних закладах у 18 областях України. Їх використовують в своїй роботі більше 17,5 тис. лікарів, які обслуговують понад 3 млн пацієнтів. IT4Medicine працює з електронною системою охорони здоров'я eHealth з самого початку її роботи в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, через систему «Поліклініка без черг» житомиряни можуть отримати консультацію лікаря онлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: консультації телемедична мережа лікарі  
Матеріали по темі