Місто

Житомирський тренер з йоги розповів, як духовна практика може вплинути на успіх в бізнесі та зняти стрес

19 June 2020, 20:59

У неділю, 21 червня, відзначатимуть Міжнародний день йоги. За останні роки йога стала популярної і серед житомирян, а в місті діє кілька студій, де навчають фізичним та духовним практикам.

Про те, як заняття йогою можуть вплинути на успіхи в бізнесі та зняти стрес, чи можливо травмуватися під час практики - розповідає тренер з хатха-йоги Олександр Ковальчук.

«В сучасному світі багатьом здається, що йога – це красива асана, але це тільки форма, а суть – це внутрішня робота зі своїм его, внутрішня подорож до самого себе», - стверджує він.


Олександр познайомився з йогою у 2013 році, коли разом із дружиною у відпустку поїхав в йога-табір в Краснодарський край. Відтоді почав самостійно вивчати йогу по відеоуроках, а у 2017 році отримав сертифікат тренера. Паралельно продовжує займатися підприємницькою діяльністю.

«Є у мене бізнес, тобто я підприємець і одночасно я викладаю хатха-йогу три рази на тиждень: понеділок, середа та п'ятниця. Можу сказати так: хатха-йога покращила мої результати в бізнесі. Якщо хочеш бути успішним, то духовні практики і матеріальні практики – вони йдуть пліч-о-пліч. Потрібно дотримуватися золотої середини, на мою думку, не заходити дуже далеко ні в духовні практики, ні в матеріальний світ. Я став більш спокійним, що сам я достатньо активний. Спокій у нашому житті – дуже важливий аспект, тобто негативних емоцій стало менше. Йога вирівнює всі ці гострі кути та знімає стрес», - говорить Олександр Ковальчук.

Початківці можуть тренуватися самостійно на природі або ж робити це вдома. Якщо у вас не вистачає самодисципліни займатися регулярно, то Олександр радить записатися на групові заняття.

«Якщо людині важко займатися вдома, їй прописано приходити у групу і там вам буде набагато легше займатися. З іншого боку, якщо людина розуміє, що може займатися самостійно, то вмикаємо YouTube, обираємо будь-яку практику, а їх дуже багато: на розкриття тазостегнових суглобів, роботи з шийно-комірцевою зоною, суглобова практика. Взагалі рекомендується займатися хатха-йогою в добре провітрюваному приміщенні з твердим покриттям. Для цього призначені зали, але на природі теж непогано займатися, особливо подалі від цивілізації, від скупчення людей, автомобілів і транспорту. Це все сприяє успішній практиці і заспокоєнню розуму, внутрішньому діалогу та розмові. Сильними практиками починають займатися дуже рано, до сходу сонця, але з іншого боку, потрібно підлаштовуватися під особистий життєвий ритм, у кого зранку не виходить займатися, той займається в обід чи ввечері. Але зранку практика більш активна», - радить тренер.

Проте початківцям варто бути обережними при виконанні асан, щоб не нашкодити здоров’ю.

«Рекомендується в хатха-йозі в першу чергу прислухатися до внутрішніх відчуттів, відчувати власне тіло, бо на певному етапі вмикається его, і коли людина бачить невеликі результати, наприклад, що може потягнутися кудись далі, нахил виконати трохи глибше, тоді его говорить: хочу ще далі, ще глибше, але тіло ще не зовсім готове і саме в цей момент трапляються травми. Треба робити все поступово і акуратно, прислухатися до самого себе, тому що сьогодні енергія у вашому тілі може бути одна, а завтра зовсім інша. Сьогодні згинаєтесь краще, а завтра ви можете гнутися гірше, тому що у вас був певний стрес, а кожен стрес відображається у нашому тілі», - додає Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, у 2018 році на вулиці Михайлівській житомиряни вранці займалися йогою на «Космічній зарядці».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: його тренер  
Матеріали по темі