Влада

Житомирська облрада без погодження міністерств створила два спеціалізовані ліцеї, але може скасувати свої рішення

25 June 2020, 13:22

Житомирська обласна рада створила нові навчальні заклади, змінивши назви та затвердивши статути двох шкіл-інтернатів – у Бердичеві та Новограді-Волинському.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії облради 25 червня.

Відповідні проєкти рішень сесії – «Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради» та «Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю Житомирської обласної ради».

Перед голосуванням депутатка від Об’єднання «Самопоміч», голова гуманітарної комісії Олена Галагуза зауважила, що досі неотримані погодження профільних міністерств на створення зазначених навчальних закладів. В рішення облради включили формулювання: створити за умови погодження профільних міністерств – Міністерства оборони і Міністерства молоді та спорту.

Заступниця голови облдержадміністрації Віра Рогова запевнила, що до 31 липня 2020 року погодження міністерств будуть.

«Є лист, підписаний особисто головою обласної державної адміністрації, що вони беруть це зобов’язання на себе. Але якщо не буде документів (погоджень міністерств), то ми скасуємо це рішення», - наголосила голова гуманітарної комісії Олена Галагуза.

Нагадаємо, на засіданні гуманітарної комісії 17 червня говорили, що два комунальні навчальні заклади – Бердичівська та Новоград-Волинська загальноосвітні школи-інтернати з 1 вересня відповідно до законодавства не зможуть фінансуватися й пропонувалося створити на базі Бердичівської школи ліцей зі спортивним профілем, а у Новограді-Волинському – із військово-фізкультурною підготовкою. Зазначалося, що додаткового фінансування ці заклади не потребують, адже вони вже фінансуються з обласного бюджету. У кожному закладі наразі навчаються по майже 90 дітей, а планується набирати до 180 дітей.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 25 червня 2020 року планували розглянути 105 питань, пленарне засідання проходить з дотриманням карантинних обмежень, але не всі депутати дотримуються маскового режиму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сесія ліцей школа-інтернат  
Матеріали по темі