Здоров'я

​Профілактичні огляди та консультації за направленням сімейного лікаря – безкоштовні, - заступниця мера Житомира

30 June 2020, 16:18

30 червня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради заступниця мера Марія Місюрова розповіла про проведення профілактичних оглядів та про те, у кого можна отримати медичну довідку для навчального закладу.

«Зараз розпочинаються профілактичні огляди у зв’язку зі вступом до загальноосвітніх закладів і з необхідністю мати медичну довідку. Для цього, перш за все, потрібно звернутися до сімейного лікаря-педіатра. Якщо дитина здорова, сімейний лікар має право виписати усі необхідні довідки. Якщо потрібна консультація вузького спеціаліста, сімейний лікар направляє за допомогою електронного направлення до такого спеціаліста. Тобто, якщо потрібна консультація вузького спеціаліста, за направленням відвідуєте цього спеціаліста і повертаєтесь до свого сімейного лікаря-педіатра, який видає довідку, в тому числі і довідку 086-о», - розповіла Марія Місюрова.

Вона додала, що такі консультації та обстеження у вузьких спеціалістів за направленням сімейного лікаря будуть безкоштовними, на відміну від самозвернення.

«Виникли деякі непорозуміння у зв’язку з тим, що виконавчим комітетом міської ради були прийняті тарифи для надання послуг. Але ці тарифи діють, у разі, коли пацієнт звертається до вузького спеціаліста без направлення сімейного лікаря. А також це стосується мешканців інших громад. Хочу зауважити, що усі обстеження і усі консультації для пацієнтів здійснюються на безоплатній основі. Наші лікарні отримують на це кошти НСЗУ. Тому усі витрати здійснюються за рахунок наших комунальних підприємств, що стосується програми медичних гарантій. Найголовніше – це мати декларацію з сімейним лікарем, а вже сімейний лікар направляє до інших спеціалістів. Якщо виникає відмова від направлення чи є питання з приводу оплати – звертайтеся до завамбулаторії чи керівника закладу, до управління охорони здоров’я», - пояснила Марія Місюрова.

Відеосюжет про те, як в умовах карантину отримати медичну довідку для школи чи університету та пройти профілактичний огляд у лікарів, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня у Житомирі відновлять роботу у звичному режимі амбулаторії та поліклініки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: профілактичний огляд довідка поліклініка Місюрова сімейний лікар педіатр направлення  
Матеріали по темі