Суспільство

Міністр інфраструктури назвав п’ять країн, які вже відкрили кордони для українців

1 July 2020, 12:06

Українці вже можуть їхати до п’яти країн, але без умов і обмежень лише дві – Туреччина та Албанії.

Про це 1 липня повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram

«Найпопулярніше питання цього літа – які країни вже відкрили свої кордони для України?

- Туреччина;

- Єгипет (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19);

- Албанія;

- Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла);

- Чорногорія (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин).

Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються зачиненими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено», - йдеться у повідомленні.

Криклій також зазначив, що кожні 2 тижні ЄС переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати, і в залежності від обставин буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн. Також в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні рішення про відкриття кордонів буде ухвалено Грузією.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 червня презентував інтерактивну карту, яка дозволяє перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу.

Як повідомляв Житомир.info, досвідчені туроператори запевняють, що відпочинок в карантин може бути цікавим та безпечним, але радять відкласти поїздку закордон. Як карантин вплинув на плани житомирян щодо літнього відпочинку – дивіться у відеоопитуванні від 12 червня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відпочинок карантин Криклій ЄС  
Матеріали по темі