Місто

​У Житомирі обіцяють на початку серпня відкрити відремонтовану спортивну школу «Авангард»

2 July 2020, 18:14

Вже за місяць в Житомирі після реконструкції планують відкрити спортивну школу Авангард. Загалом на ремонт будівлі спортшколи витратять 15 мільйонів гривень. Частина цих коштів - це гроші з обласного бюджету, але левову частку фінансування надає Державний фонд регіонального розвитку. На огляд будівлі запросили найбільш титуловану та відому триатлоністку з Житомира - Юлію Єлістратову.

«Ми запропонували зробити куточок спортивної слави Юлії Єлістратової і сьогодні ми запросили Юлю, щоб погодити цей момент. Найголовніша мета - спонукати молодь, яка буде приходити і дивитись на такий приклад. Будемо мати надію, що хтось колись із молоді та дітвори Житомирщини зможе сказати, що саме Юля Єлістратова мене спонукала до славетних перемог. Маю надію, що ми вже на початку серпня, а саме так нас і запевнив підрядник, будемо мати повністю відремонтовану, оновлену, гарну, сучасну будівлю, яка примикає до стадіону, який ми також скоро добудуємо», - розповідає голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


За задумом, в холі спортивної школи відвідувачів зустрічатимуть стенди із презентацією досягнень триатлоністки Юлії Єлістратової. Можна буде ознайомитись з інтерактивною картою, яка демонструватиме точки світу, де спортсменка досягала успіхів на змаганнях, а також в окулярах віртуальної реальності можна буде подивитись ряд відеороликів про Юлію та інших відомих спортсменів з Житомира.

«За нашим задумом - це будуть відеоролики, присвячені перемогам та здобуткам Юлії Єлістратової та інших наших спортсменів. Ми покажемо всю нашу спортивну Житомирщину», - розповідає заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський.

«І може тоді нашим депутатам стане соромно, що вони не дали нам зробити базу на «Кавунових дачах». Можливо, якщо ці депутати підуть в небуття, то нові прийдуть, подивляться і ми зробимо базу водних видів спорту. І почнуть думати не про те, як десь «хрюкнути», а й щось побудувати для Житомирщини. А не знімати питання взагалі», - додав Віталій Бунечко.

Сама Юлія каже, що, в першу чергу, сподівається, що подібна стіна слави має бути мотивацією для юних спортсменів, які хотітимуть перевершити результати, які вони тут зможуть побачити.

«Це гарний приклад для дітей, які тільки починають займатись спортом. Сподіваюсь, що це буде додатково їх підштовхувати на нові досягнення, на нові перемоги. Вони повинні знати всіх наших найкращих спортсменів Житомирщини і робити все можливе, викладатися на повну на тренуваннях і на змаганнях, щоб досягти ще кращих результатів. Я сподіваюсь, що всі ці стіни пошани, всі відеоролики, все буде постійно оновлюватися. Я теж зроблю все можливе зі своєї сторони, щоб додати нові точки на цій карті», - каже Юлія Єлістратова.

Закінчити будівництво та реконструкцію в спортивній школі «Авангард» обіцяють вже до кінця серпня.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2020 року заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко оглянула, як триває капітальний ремонт будівлі спортшколи «Авангард», вартістю 15,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні минулого 2019 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив про проведення тендера на капітальний ремонт будинку фізкультури Житомирської ДЮСШ «Авангард» по вулиці Фещенка-Чопівського, 10. Очікувана вартість об’єкта становила 13,5 млн грн.

Проводить капремонт ТОВ «Перспектива Місто Буд», з якою за результатами аукціону уклали договір на 13 млн 199,2 тис. грн. Спершу роботи мали завершити до кінця 2019 року, проте згодом термін продовжили до 31 грудня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортшкола Авангард стіна слави Єлістратова  
Матеріали по темі