Здоров'я

У Житомирській області на стаціонарі лікуються 90 пацієнтів з COVID-19, закриті на карантин відділення лікарень вже запрацювали

6 July 2020, 11:08

У лікарнях Житомирської області перебувають 90 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. З початку пандемії захворіли 92 дітей та 232 медики. В області вже немає закритих на карантин лікарень.

Про це 6 липня під час онлайн-брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогодні 90 пацієнтів знаходяться на стаціонарному лікуванні, 8 з них в палатах інтенсивної терапії, один пацієнт на штучній вентиляції легень, решта пацієнтів – на кисневій підтримці. З початку епідемії захворіли 92 дітей, зараз знаходиться двоє діток в обласній дитячій лікарні в інфекційному відділенні, одна дитина – 1 рік і 3 місяці – в інтенсивній терапії і потребує посиленого нагляду і відповідного лікування. Серед медичних працівників захворіли 232 медичних сестер і лікарів. 951 пацієнт уже одужав», – зазначив Суслик.


Також він розповів, що в області станом на ранок 6 липня немає закритих на карантин відділень та лікарень.

«Немає уже відділень і лікарень, які б закриті були на карантин. Відсьогодні виходить в робочий режим відділення житомирського онкодиспансеру, медичні працівники перевірені, немає інфікування. Розпочинаємо роботу по наданню допомоги, але пацієнти всі будуть обстежуватись, щоб не було повторного інфікування», – зазначив Микола Суслик.

Нагадаємо, 15 червня пологове відділення Житомирського перинатального центру відновило роботу після карантину, в обласній лікарні, де коронавірус виявили у 19 медпрацівників та 7 пацієнтів, ще були закриті три відділення.

26 червня на онлайн-брифінгу Микола Суслик розповів, що в обласній лікарні відновили роботу три відділення, а карантин ввели в іншому відділенні цієї лікарні, а також у двох відділеннях обласного онкодиспансеру через зафіксовані випадки COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 6 липня в Житомирській області лабораторно підтверджено 1468 випадків COVID-19, з них 7 виявлені упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарні стаціонар коронавірус карантин  
Матеріали по темі