Місто

Влада Житомира хоче розширити межі обласного центру за рахунок масивів «Соколова Гора» та «Павлівська Гора»

8 July 2020, 15:37

Міська влада збирається розробити проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальної одиниці м. Житомир за рахунок приєднання двох масивів.

Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднений на сайті міської ради 7 липня.

«Відповідно до ст. ст. 12, 173 Земельного кодексу України, ст. 25, 46 Закону України «Про землеустрій», керуючись ст.ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Генеральним планом м. Житомира, враховуючи неодноразові колективні звернення громадян жителів масивів «Соколова Гора» Іванівської сільської ради та «Павлівська Гора» Оліївської об’єднаної територіальної громади про приєднання даних територій до м. Житомира міська рада вирішила розробити проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальної одиниці м. Житомир», - йдеться у проєкті рішення.

В коментарі Житомир.info заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що це лише перший крок до зміни меж Житомира.

«Є численні звернення мешканців «Соколової Гори» і «Павлівської Гори», бо в них місце реєстрації на право власності – місто Житомир, а земельні ділянки знаходяться поза межами населеного пункту, або навпаки. Тобто, ще з радянських часів існує така колізія, а люди хочуть приєднання своїх ділянок до меж міста Житомира. У зв’язку з цим і підготовлений цей проєкт рішення. Далі має бути розроблена землевпорядна документація, вона передається на Верховну раду і виключно Верховна рада має право змінювати межи міста Житомир. Мешканці буде ініціативні, вони зверталися, в тому числі, й до народних депутатів, щоб вирішити це питання», - сказала Світлана Ольшанська.

Згадані масиви знаходяться між вулицею Вільський шлях та річкою Крошенка на північній околиці Житомира.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року мер Житомира своїм розпорядженням створив робочу групу для проведення обстеження Соколової (Павлової) гори, яка, зокрема, мала вивчити законність «приватизації земельних ділянок в межах вказаної території».

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2019 року на сесію Житомирської міської ради приходили люди з плакатами й вимагали навести лад на Соколовій горі: демонтувати сходи, прибрати будівельне сміття, розібратися з питанням приватизації землі та не допустити забудови зеленої зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада межі міста проєкт Соколова гора  
Матеріали по темі