Події

​Начальниця виконавчої служби в Житомирській області заплатить штраф за те, що п’яна сіла за кермо і протаранила автомобіль поліції

13 July 2020, 16:52

11 квітня у Баранівці п’яна посадовиця за кермом Mitsubishi виїхала на зустрічну смугу, де зіткнулася з припаркованим автомобілем поліції. 10 липня Баранівський райсуд виніс постанову, якою визнав жінку винною і призначив покарання у вигляді штрафу у 10 тис. 540 грн та позбавив права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Про це 13 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«10 липня Баранівський районний суд виніс постанову, якою визнано винною у вчиненні правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху керівницю однієї з місцевих установ та визначено їй покарання. У квітні жінка, керуючи нетверезою власним легковиком, в’їхала у службовий автомобіль поліцейських», - йдеться у повідомленні.

Подія мала місце увечері 11 квітня у м. Баранівці. У службовий «Renault» поліції, припаркований на узбіччі, в’їхав «Mitsubishi» під керуванням місцевої жительки. За зафіксованими обставинами, жінка виїхала на зустрічну смугу руху, де й зіткнулась з нерухомою патрульною автівкою.


Відео поліції

Під час оформлення адміністративних матеріалів у медичному закладі було обстежено водійку на наявність алкоголю в крові. Результат – 1,96 проміле.

«Відтак працівники сектору реагування патрульної поліції Баранівського ВП ГУНП склали відносно порушниці адміністративний протокол за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…) та 130 (Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП. Усі матеріали були передані до районного суду для визначення ступеню вини та призначення покарання за вчинені правопорушення», - повідомили в поліції.

Однак жінка, яка виявилась керівником однієї з місцевих установ, поводилась зухвало і всіляко намагалась затягнути процес розгляду адміністративної справи. Судові засідання щоразу переносились у зв’язку із перевіркою заяв водійки і її наріканнями на оформлення матеріалів поліцейськими. Жодні з цих відомостей не підтвердились. Урешті порушниця і її представник взагалі перестали з’являтись у судову залу. Тож, не отримавши офіційних підтверджень про об’єктивність причин неявки, суд прийняв рішення про розгляд справи за відсутності відповідача.

10 липня постановою Баранівського районного суду жінку було визнано винною у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані і вчиненні ДТП та призначено їй покарання у вигляді сплати штрафу загалом у сумі 10540 гривень та позбавлено її права керування строком на рік.

Як стало відомо Житомир.info, за кермом Mitsubishi перебувала начальниця Романівського райвідділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 липня 2019 біля управління поліції на Крошні в Житомирі сталася ДТП з патрульним автомобілем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Баранівка ДТП поліція штраф алкогольне сп'яніння  
Матеріали по темі