Події

За добу в Житомирській області рятувальники ліквідували 11 пожеж, дві з яких спричинила блискавка

18 July 2020, 14:24

Минулої доби по області ліквідовано 11 пожеж, постраждалих, на щастя, немає. Зокрема, рятувальники загасили дві пожежі сухої трави загальною площею 3 га у с. Морозівка Брусилівського району та смт Ружин. Ще 7 пожеж сталися у приватному секторі, із яких 2 ліквідовано у житлових будинках, решта – у господарчих спорудах.

Про це 18 липня повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«18 липня о 05:39 до Служби порятунку «101» м. Андрушівка надійшло повідомлення про займання у приміщенні літньої кухні по вул. Ватутіна. По прибуттю на місце події чергового відділення рятувальників було встановлено, що горить приміщення літньої кухні, яка поєднана з гаражем. Існувала загроза перекидання пожежі на житловий будинок. Ще до прибуття вогнеборців господарі встигли врятувати автомобіль, який знаходився в гаражі. Бійці ж ДСНС оперативно зупинили поширення полум’я, о 06:00 пожежу локалізували та до 07:30 тривала її ліквідація», - йдеться у повідомленні.

Вогнем знищено холодильник та дерев’яні конструкції горища й покрівля над літньою кухнею на площі 6 кв.м. За попередньою інформацією, до пожежі могло призвести коротке замкнення холодильника. Усі обставини події встановлюються фахівцями.

Ще одну пожежу вчора вранці рятувальники Андрушівщини загасили в смт Червоне. Причому до одного і того ж помешкання по вул. Польовій вони виїжджали вже вдруге упродовж місяця. Причина все та ж – пагубна звичка господаря курити у будинку. Цього разу внаслідок пожежі вигоріло майно у кімнаті на площі 16 кв.м., минулого разу – покрівля над будинком. Ніхто, на щастя, не постраждав.

18 липня о 00:23 на пункт зв’язку 16-ї Державної пожежно-рятувальної часини міста Радомишль надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Глухів Перший.

«По прибуттю відділення рятувальників на місце події було встановлено, що увесь дах веранди охоплений вогнем, пожежа може поширитися всередину будинку. Мешканці встигли евакуюватися з будівлі через вікно житлової кімнати ще до приїзду пожежно-рятувального підрозділу.О 01:10 пожежу вдалося локалізувати, та до 03:32 тривала ліквідація. Вогнем знищено дах житлового будинку, стіни веранди та деякі речі домашнього вжитку. За попередньою інформацією, причиною пожежі могло стати коротке замикання електромережі», - інформує управління ДСНС.

17 липня рятувальники ліквідували 2 пожежі, які виникли внаслідок потрапляння розряду блискавки.

«Перше повідомлення о 17:00 до Служби порятунку «101» надійшло з с. Озерне Любарського району. Прибувши на місце виклику рятувальники встановили, що горить цегляна господарська будівля, а саме її покрівля. Вогнеборці швидко відбили вогонь від поруч розташованих споруд і за 25 хвилин пожежу локалізували, ще через півгодини ліквідували. Вогнем знищено покрівлю та 3 т сіна.Друге повідомлення поступило о 17.35 з с. Гринівці Любарського району. На місці події бійці ДСНС встановили, що горить покрівля хліва. Вогнеборці відбили вогонь від поруч розташованої господарчої споруди та житлового будинку, а також допомогли господарям винести домашню птицю, яка була в середині палаючої будівлі. За пів години пожежу локалізували, а о 18:40 повністю ліквідували. Внаслідок надзвичайної події знищено покрівлю господарчої споруди та 1 т соломи», - повідомляють рятувальники.

Окрім того 18 липня о 00:18 до Служби порятунку надійшло повідомлення від місцевого жителя про пожежу господарчої споруди в с. Голубіївка Коростишівського району. На місці події бійці 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини встановили, що горить будівля, що не використовується розмірами 60×20 м, в середині якої лежали тюки з грубими кормами. Враховуючи значну площу горіння та велике пожежне навантаження, керівник гасіння пожежі викликав додаткові сили та засоби. О 2 ночі пожежу вдалося локалізувати, а о 06:50 ліквідувати. У ході гасіння вогнеборцям довелося здійснити 13 підвозів води. Ймовірно займання могло статися внаслідок підпалу, у результаті чого вогнем знищено 600 кв.м покрівлі та 15 т соломи.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 15 на 16 липня 2020 року знову загорівся полігон твердих побутових підходів на околиці Житомира, комунальники підозрюють черговий підпал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі