Події

​Екологи знову перевірили Олевський лісгосп і нарахували збитків на 700 тис. грн

23 July 2020, 16:34

Екологи позапланово перевірили ДП «Олевське лісове господарство» і нарахували збитків на понад 700 тис. грн.

Про це 22 липня повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства, в результаті якої виявлено ряд порушень», - повідомили в ДЕІ та уточнили, які саме порушення зафіксували:

  • незаконна порубка дерев різних порід: дуб, береза, сосна, граб, вільха;
  • пошкодження дерев під час розробки лісосік;
  • порушення санітарних правил в лісах України;
  • порушення Лісового кодексу України.

«Вказані порушення зафіксовані в акті перевірки, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 25 посадових осіб, надано припис про усунення виявлених під час перевірки порушень. Крім того для добровільного відшкодування державному підприємству виставлено претензію на суму 722 тис. 569 грн», - повідомили екологи.


Нагадаємо, 7 жовтня пресслужба Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляла про те, що в Олевському лісгоспі приховували інформацію про пожежі, а збиток від незаконної вирубки склав майже 5 млн грн. 21 жовтня в Олевську спалили автомобіль екологів, які приїхали перевіряти лісгосп та незаконні рубки.

Тижнем раніше пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувала, що на ДП «Олевське лісове господарство» провели фінансовий аудит діяльності за період з 1 січня 2016 по 30 квітня 2019 і виявили втрат на понад 7,2 млн грн.

У лютому 2020 в Олевському лісгоспі та на пилорамах ДБР проводило обшуки: виявили збитків на 6 млн грн і чотирьом лісничим повідомили про підозри в розтраті майна.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський «активіст» Олександр Громов шантажував керівника ДП «Олевське лісове господарство» Олександра Бондарчука і вимагав гроші за нерозголошення певних відомостей, пов’язаних з його роботою. Громова затримали 13 серпня 2019 року у житомирському ресторані «Гайки» під час отримання 5,5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ Олевський лісгосп збиток вирубка ліс  
Матеріали по темі