Події

Житомирянин Олександр Громов, який вимагав гроші від керівника лісгоспу, може вийти з-під варти за 200 тисяч гривень

15 August 2019, 18:52

Корольовський районний суд Житомира обрав міру запобіжного заходу Олександру Громову, якого підозрюють у вимаганні від керівника районного лісгоспу 30 тисяч доларів США за неперешкоджання у роботі підприємства. Сторона обвинувачення в клопотанні до суду зазначила, що обрання більш м’якого запобіжного заходу має ряд ризиків.

«До правоохоронних органів звернувся Бондарчук Олександр Анатолійович із заявою про те, що Громов Олександр Олександрович здійснював проти нього протиправні дії у вигляді вимагання грошових коштів за нерозголошення відомостей, які той бажав зберегти у таємниці. У ході документування протиправної діяльності Громова встановлено, що, дійсно, останній при неодноразових зустрічах з потерпілим розповідав йому про те, що у нього є інформація, яка компрометує і яку він може розмістити у засобах масової інформації, що надалі може призвести до певних проблем в роботі Бондарчука, який є керівником державного підприємства «Олевське лісове господарство». Не бажаючи таких наслідків, Бондарчук погодився на такі умови і, діючи за вказівками Громова, 11.08.2019 перерахував на картковий рахунок вказаний Громовим грошову суму у розмірі 12 400 гривень. Та надалі, 13.08.2019, під час зустрічі потерпілого з Громовим передав йому грошову суму у розмірі 5 500 доларів США. Після цього Громов був затриманий на місці подій. В ході розслідування в органів прокуратури є всі обґрунтовані підстави вважати, що наявні всі ризики, передбачені ст. 177 КПК України, а тому просимо застосувати до Громова запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб», – каже прокурор Олена Дедяєва.


Адвокат Громова та сам підозрюваний вважають клопотання необґрунтованим і просять суд обрати більш м’який запобіжний захід.

«Я вважаю, що клопотання сторони обвинувачення про обрання міри запобіжного заходу Громову задоволенню не підлягає, а прошу обрати відносно нього запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічний час – з 23-ї години вечора до 7-ї ранку», – каже адвокат Ольга Янчевська.

«Маючи публічний статус, я не маю намірів уникати відповідальності та маю намір чітко довести свою невинуватість в інкримінованому мені злочині», – переконує сам підозрюваний Олександр Громов.

Після розгляду клопотання суддя видалилась до нарадчої кімнати та через кілька хвилин зачитала рішення.

«Слідчий суддя постановив: клопотання задовольнити. Застосувати відносно Громова Олександра Олександровича запобіжний захід у виді тримання під вартою строком 60 діб. Одночасно визначити запобіжний захід у виді застави для забезпечення виконання обов'язків, визначених КПК, яка може бути внесена у будь-який момент як самим підозрюваним, так і будь-якою іншою фізичною або юридичною особою на депозитний рахунок Корольовського районного суду. Розмір застави у межах ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 200 700 гривень», – зачитала суддя Корольовського районного суду Віта Маслак.

Вже після судового засідання адвокат Олександра Громова сказала, що рішення Корольовського райсуду буде оскаржено в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, Олександра Громова - «активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА, 13 серпня затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Олександр Громов активно виступав на сесіях обласної та міської рад. Зокрема, сесія Житомирської міськради 27 вересня 2018 року розпочалася з бійки, учасником якої став активіст Громов: він зірвав зі столу президії плакат з написом «Наталя Леонченко лобіює Московський патріархат». Також Олександр Громов входив до складу робочої групи з питання дотримання законодавства при видобуванні піску на території Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року Громова обрали до складу громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 2 серпня 2019 року було підписане розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громов активіст затримання хабар  
Матеріали по темі