Політика

У НВК №11 залишається і школа, і садочок, – Юрій Мойсеєв про перепрофілювання закладу

28 July 2020, 09:30

У мікрорайоні Мальованка розповсюджуються плітки про закриття початкової школи через перепрофілювання НВК №11. За словами депутата міської ради Юрія Мойсеєва, ця інформацію є фейковою, адже у цьому випадку перепрофілювання означає лише зміну назви, а у закладі, як і раніше, функціонуватимуть і дитячий садок, і початкова школа.

«НВК були створені ще багато років тому, а наразі в новому законі НВК немає, тому у нас був вибір: або це буде тільки садочок, або це буде тільки школа, або це буде певний симбіоз – школа з садочком або садочок зі школою. Наразі у працівників НВК не було впевненості, що це саме буде. Врешті-решт ми давно прийняли рішення, і працювала робоча група, я також долучився до цього всього, що залишається і початкова школа, і садочок. Назву ми знайшли в законі – початкова школа з дошкільним підрозділом», – пояснює депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєва.


До закладу приїхали представники депутатського корпусу та департаменту освіти, аби роз’яснити ситуацію та відповісти на запитання працівників НВК та батьків.

«Частина колективу все ж таки прагне, щоб залишився один садок, частина колективу прагне, щоб був НВК в тому вигляді, в якому він вже називається. На мою думку, чому таке роз'єднання колективу пішло, вже залежить від керівника. При всій повазі до керівника, знаю її багато років, але інформація доноситься в неправильному вигляді. Дуже хотілось, щоб дитина ходила сюди, адже тут певна атмосфера, дитина після садочка одразу потрапляє в початкову школа, і їй психологічно легше», – каже мати вихованця НВК №11 Ірина.

«Так склалося, що в новому законі «Про освіту» навчально-виховні комплекси не включені, тобто приблизно до 2023 року вони поетапно припинять свою діяльність, тому, звичайно, це викликає хвилювання, аж до обурення людей. Звичайно, будемо старатись, щоб колектив у нас був єдиним, єдиним він і залишиться», – говорить директорка НВК №11 Лідія Василець.

Під час обговорення у деяких працівників закладу виникло інше запитання: чому назва буде саме «початкова школа з дошкільним підрозділом», а не навпаки. Натомість депутат міської ради Юрій Мойсеєв, повідомив, що це питання також обговорять на засіданні бюджетної комісії, а перепрофілювання НВК №11 розглядатимуть на сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НВК №11 Мойсеєв Мальованка  
Матеріали по темі