Влада

​Гостьовий «мавпятник», «незаконні» тренування та ще 100 млн на реконструкцію: як голова Житомирської ОДА розповідав про стадіон «Полісся»

1 August 2020, 12:28

Звітна річна пресконференція голови Житомирської обласної державної адміністрації, яка відбулась у «Ракушці» 31 липня, не обійшлась без розмов про реконструкцію центрального стадіону, що триває роками. Віталій Бунечко сподівається, що основні роботи вдасться завершити за місяць і це дозволить житомирському футбольному клубу «Полісся» розпочати сезон І ліги в рідному місті.

«Стадіон ми збудуємо, підрядник каже, протягом місяця. Була вже комісія ПФЛ, яка вказала на деякі неточності, котрі потрібно виправити. Такі, як гостьовий сектор, це вже вимога І ліги, ну, поставити там цей «мавпятник». Ми це все доробимо, підлаштуємо і «Полісся», ми маємо велику надію, буде грати на центральному стадіоні. Футбольний клуб вже, якщо я не помиляюсь, там проводить тренування. Принаймні, я бачив в соціальних мережах. Я не знаю наскільки це законно, але футбольний клуб «Полісся» там тренується», - каже голова Житомирської ОДА.


За словами Віталія Бунечка, іноді для продовження робіт доводилось долати бюрократичні перепони. Деякі - в дуже оригінальний спосіб.

«Я вам скажу, що ми вже ДАБІ «напихали» в ручному режимі. Бо є процедурні моменти, плюс хтось сидить і «в носі колупається», бо в нього є терміни і він може робити це місяць. Можна робити місяць, а можна робити трохи швидше. Треба за руку взяти, посадити, казати «зробіть, будь ласка», низько кланятись. Ми це все зробили, щоб «Полісся» почало грати І лігу на «Поліссі», - розповів Віталій Бунечко.

Голова Житомирської ОДА каже: для повного завершення робіт може знадобитися ще близько 100 мільйонів гривень.

«Нам потрібно зараз точно ввести першу чергу. Я чітко розумів, що його потрібно весь зробити. Але для того, щоб почати рухатись далі, для того, щоб вийти на обговорення громадські… Я скажу вам, що я не хочу далі будувати стадіон. Бо скажуть, що я, як і всі - почав будувати і не довів до кінця. Тому я хочу ввести в експлуатацію те, що я отримав в спадок. А далі разом з громадськістю говорити, зробити громадські слухання. Бо добудова всього комплексу – від 70 до 100 мільйонів. Чи може громада собі дозволити такі кошти витратити на весь стадіон з тими тенісними кортами, з усім, що є на пристадіонній території? Чи можемо ми це дозволити? Ми це проговоримо з жителями Житомирщини, жителями Житомира і будемо визначатись, чи проєктувати далі. Бо навіть проєкт на таку суму буде коштувати близько 5% від суми. Тобто, це 5 мільйонів гривень. Ми в ОДА знайдемо 5 мільйонів на проєкт. Але просто зробити і щоб він валявся, лежав десь? Це 5 мільйонів, які ми можемо витратити в іншому напрямку. А де потім взяти ще 95, щоб добудувати його і щоб він чемпіонат світу приймав? Зараз ми доробляємо першу чергу. А далі будуть громадські обговорення, щоб Бунечка не звинуватили в тому, що він, як і всі, пішов будувати стадіон. Мені потрібно добудувати те, що є, ввести в експлуатацію, щоб «Полісся» могло почати грати і гарно закінчити цю історію. І, можливо, почати новітню, але тільки за участі громадськості», - сказав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся».

Зазначимо, що реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році.

Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації. Губернатори передавали цю «естафету» один одному до 2013 року.

Влітку 2016 за губернаторства Сергія Машковського будівельники знесли частину трибун. Згодом у Житомирській ОДА показали проєкт реконструкції стадіону «Полісся».

З часом на центральній спортивній арені міста лишилась лише одна «західна» трибуна, яка вміщує 5000 глядачів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на лютий 2018 року в реконструкцію центрального житомирського стадіону «Полісся» вже вклали більше 100 млн грн.

У червні 2018 тодішній заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов повідомив, що реконструкція центрального стадіону «Полісся» виконана на 65 відсотків. Паралельно із роботами із облаштуванням автоматичної системи поливу та підігріву газону йшла підготовка і до виготовлення накриття, яке встановлять над західною трибуною стадіону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Полісся футбол реконструкція звіт Бунечко  
Матеріали по темі