Політика

​Людмила Зубко пропонує батькам і вчителям практичну методичку з оцінки інфекційної безпеки у школах

4 August 2020, 15:09

Діти Житомира повинні вже з 1 вересня мати можливість навчатись в безпечних умовах. Для того, щоб захистити школярів від коронавірусу і допомогти вчителям та батькам налагодити освітній процес, підприємиця і засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко разом із фахівцями-інфекціоністами розробила практичну методичку оцінки безпеки у навчальному закладі.

Всі бажаючі можуть знайти на сайті Людмили Зубко чеклист-анкету, скачати її, заповнити, вислати на електронну адресу bezpechnashkola.zhytomyr@gmail.com та отримати у відповідь предметні рекомендації: на що варто звернути увагу, щоб посилити інфекційну безпеку школи. Крім того, у серпні в Житомирі команда Людмили Зубко збирається провести тренінги для вчителів, учнів та їх батьків.

Для Людмили Зубко це не перша ініціатива з адаптації шкіл до умов захисту від коронавірусу. У липні вона разом із Національною експертною групою з інфекційного контролю запустила проєкт «Альтернатива є – безпечна школа».

«Ми взяли одну школу, на прикладі якої відпрацьовуємо зразковий стандарт безпеки, - пояснює вона. - Але давайте говорити відверто: у нашому місті 41 школа, а часу до першого вересня все менше. Тому я звертаюся передусім до батьків та вчителів – роздруковуйте напрацьований нами чеклист і на його основі перевірте свої навчальні заклади. Ми надамо усю необхідну допомогу. Діти мають вчитися у школах, а школи – бути безпечними».

За словами Людмили Зубко, рекомендації не носитимуть загальний характер, як інструкції Міністерства охорони здоров’я, а будуть максимально предметними і конкретизованими.

«Заради безпеки дітей ми враховуємо усе: як має відбуватися зустріч учнів, що робити при виявленні симптомів хвороби, як має бути організоване харчування, прибирання, як правильно дезінфікувати поверхні, як провітрювати приміщення, як поводитись батькам та вчителям і так далі. Коли йдеться про здоров'я і безпеку дітей, неважливих речей не існує», - переконана Людмила Зубко.

Довідка: Національна експертна група з інфекційного контролю (NEGIC) почала роботу в 2012 році в рамках виконання Проєкту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні». Її очолює лікар-епідеміолог, кандидат медичних наук, голова ГО «Інфекційний контроль в Україні» Андрій Александрін. Група проводить повний спектр консультацій з профілактики та контролю над інфекціями на соціально критичних об’єктах (зокрема, у закладах охорони здоров`я та освіти), підприємствах, об’єктах громадського харчування і ресторанного бізнесу, транспорті тощо. За 8 років роботи NEGIC провів аудит у понад 400 об’єктах та більше 1000 навчальних заходів.

Пресслужба Людмили Зубко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко вибори освіта  
Матеріали по темі