Влада

​У Житомирській області оштрафували 9 депутатів сільради, які вчасно не подали декларації

5 August 2020, 17:54

9 депутатів Словечанської сільської ради Овруцького району оштрафували за несвоєчасно подані декларації без поважних причин. Загальна сума штрафу – 7 650 грн.

Про це Житомир.info 5 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Постановами Овруцького районного суду 9 осіб визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та застосовано до них стягнення у виді штрафу на загальну суму 7 650 гривень. Серед депутатів, притягнутих до адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, пов’язані з корупцією – посадові особи державних установ, зокрема, директор однієї із загальноосвітніх шкіл району, головний лікар комунальної лікарні, фельдшер, провідний економіст лісового підприємства, лісничий одного із лісгоспів, начальник одного із відділень зв’язку, інженер товариства з обмеженою відповідальністю, майстер приватного підприємства. Установлено, що депутати сільської ради, будучи, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», суб’єктами відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, порушили вимоги ч. 1 ст. 45 зазначеного Закону.Зокрема, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік,без поважних причин, подали після встановленого законом терміну – 1.06.2020», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року суд у Житомирській області оштрафував депутатку, яка більш як півроку шукала ІТ-шника для заповнення декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларації депутати штраф сільрада  
Матеріали по темі