Економіка

​Суд у Житомирській області оштрафував депутатку, яка більш як півроку шукала ІТ-шника для заповнення декларації

7 June 2019, 16:37

У Попільнянському районі Житомирської області депутатка сільської ради 7 місяців шукала IT-фахівця, щоб подати декларацію про майнові статки.

Про це 7 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що депутатка сільської ради, будучи, відповідно до чинного законодавства, суб'єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, не дотрималася вимог ч.1 ст.45 Закону України "Про запобігання корупції". Зокрема, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, подала не у відведений законом термін – до 01.04.2018, а із запізненням майже на 7 місяців– лише 19.11.2018. У судовому засіданні депутатка пояснила, що причиною такого спізнення стало те, що вона взагалі не розуміється на комп’ютерній техніці, і лише коли знайшла ІТ-спеціаліста, за його допомогою змогла заповнити декларацію. Однак суд не визнав такі обставини поважною причиною», - інформує прокуратура.

За результатом розгляду адміністративного протоколу у суді, який відбувся за участю Бердичівської місцевої прокуратури, депутатку сільської ради, що в Попільнянському районі, визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Попільнянський райсуд оштрафував посадовицю на 850 грн.

Нагадаємо, у 2018 році житомирським чиновникам презентували чат-бота «Держслужбовця Тараса», який допомагає заповнювати е-декларації.

У 2018 в Житомирі на 1700 грн оштрафували держслужбовця, який вніс зміни до декларації щодо проданого авто із запізненням майже на півроку.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 міського голову Житомира викрили у порушенні, пов’язаним з корупцією: мова йде про автомобіль, придбаний у 2017 році. Протокол про адмінпорушення мер оскаржуватиме в суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутатка декларація прокуратура  
Матеріали по темі