Події

В квартирі у центрі Житомирі виявили труп одинокого чоловіка, в поліції пояснили, чому вони не ламали двері

10 August 2020, 16:01

У Житомирі поліція відмовилася відкривати двері в квартиру одинокого інваліда, який зачинився зсередини й не відповідав на телефонні дзвінки.

Про це Житомир.info вранці 10 серпня розповів директор Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування міської ради Анатолій Сахневич.

«Сьогодні стався такий випадок: соцпрацівник прийшла до інваліда І групи о 8-й ранку, він не відкриває двері, в неї є ключ, вона його вставляє, але там з середини вставлений ключ. Вона дзвонить йому на мобільний телефон – трубку не бере, дзвонить на стаціонарний – теж не бере, вона дзвонить в поліцію: хай відкриють двері, може він ще живий. Зазвичай, приїжджали представники ДСНС, поліція, звали сусідів і ламали двері. Було багато людей, яких забирала «швидка» й вони дякували, що їх врятували. А тут в поліції сказали: поки не буде чутно трупного запаху – ми зламувати двері не маємо права», - розповів Анатолій Сахневич.

Він наполягав, що цю ситуацію треба висвітлити, щоб наступного разу у таких випадках не казали чекати, поки піде трупний запах. Директор центру також уточнив, що двері в квартиру все ж зламали – чоловік був мертвим.

«Якби о 8 ранку ми відкрили двері, то може він був би ще живий», - наголосив Сахневич під час телефонної розмови об 11:30.

Ситуація, про яку розповів директор Житомирського міського територіальний центр соціального обслуговування міської ради, була в будинку на вулиці Малій Бердичівській.

В головному управління Національної поліції у Житомирській області Житомир.info підтвердили, що зазначений виклик дійсно був і пояснили, як відкривають двері до помешкання у таких випадках.

«Ситуація була не зовсім така, як розповіли в територіальному центрі. Надійшло повідомлення на «102» й на місце події прибув наряд патрульних поліцейських, вони з’ясували ситуацію й викликали слідчо-оперативну групу і рятувальників. Поліцейські не мають права проникати до чужого житла, зламувати замки, відчиняти двері без надзвичайної ситуації, або відомостей про те, що в квартирі вчиняється злочин чи там знаходяться підозрювані у вчиненні злочину, яких переслідували. Алгоритм дій такий: за повідомленням на місце події виїжджає наряд поліції, в даному випадку – патрульні, які передали інформацію на Житомирський відділ поліції, приїхала слідчо-оперативна група, рятувальники і рятувальники деблокували двері й зайшли до квартири. Це відбувається у присутності поліцейських, але відкривають двері або рятувальники, або комунальні служби», - пояснила заступник керівника пресслужби ГУНП Ольга Номерчук.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2016 року в квартирі п’ятиповерхівки по вулиці Адмірала Щасного, 1 виявили тіло чоловіка: сусіди та товариші забили на сполох після того, як чоловік декілька днів не з’являвся на обід, що організовував один з благодійних фондів міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція смерть інвалід одинокий Сахневич ГУНП  
Матеріали по темі