Місто

Житомирський військкомат під час «карантинного» призову збільшив кількість призваних строковиків

12 August 2020, 09:54

Під час цьогорічного весняного призову, який через карантинні обмеження завершився 31 липня, Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат відправив на строкову службу 98 юнаків.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив житомирський військовий комісар Олександр Варивода.

«У Збройні сили України призвано 67 осіб, Національна гвардія – 18, Державна прикордонна служба – 5, Державна спеціальна служба транспорту – 8», - зазначив військком.

За його словами, в 2019 році під час весняного призову Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат відправив на строкову службу 72 особи, під час осіннього – 55.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, з Житомирської області у 2020 році підлягав весняному призову на строкову військову службу 671 юнак, з яких 387 – у Збройні сили України, 214 – в Нацгвардію, 45 – в Держприкордонслужбу, 25 – в Держспецтрансслужбу. В інтерв’ю про цьогорічний «карантинний» призов Олександр Варивода, який у квітні 2020 року став керівником міського військкомату, говорив про поставлене завдання збільшити кількість призовників саме з Житомира та з Житомирського району.

Як повідомляв Житомир.info, весняний призов та звільнення в запас строковиків, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, у 2020 році мало відбуватися у квітні – червні та в жовтні – грудні. Через карантин весняний призов до лав Збройних сил України перенесли з квітня-червня на травень-липень, також змістилися й строки вступу та завершення навчання у вишах. Міністерство освіти і науки звернулося до Міністерства оборони щодо надання відстрочки від весняного призову, бо надходять численні звернення вступників до закладів вищої освіти та їхніх батьків щодо отримання повісток від військкоматів, адже цього року початок вступної кампанії перенесено на серпень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: призов військкомат армія ЗСУ  
Матеріали по темі