Місто

У Житомирі після створення ОСББ управляюча компанія відключила ліфти в 9-поверхівці, мер пообіцяв розібратися

12 August 2020, 13:32

Мешканці будинку №53 по вулиці Київській обурені тим, що після створення ОСББ приватне підприємство «КВЖРЕП №8», яким керує Світлана Півоварова, вимкнуло ліфти.

Про ситуацію з відключенням ліфтів 11 серпня повідомила керівниця житомирської громадської організації «Спілка голів ОСББ» Олена Кучерук.

Голова ОСББ «‎Київська 53, Житомир» Валентин Рибачук говорить: у їх дев'ятиповерховому будинку мешкають люди похилого віку, мами з маленькими дітьми та люди з інвалідністю, тому те, що ліфти не працюють, відчули одразу.

«Вже були проведені збори, ми зареєстрували ОСББ і повинні були подати лист до компанії ПП «ЖЕК №8», яка обслуговувала цей будинок раніше, що ми маємо забирати будинок на самообслуговування. Цей лист був направлений і у цьому листі було вказано, що ми маємо намір забрати будинок на самообслуговування з 1 вересня. На що цього дня, як був направлений лист, до обіду були зупинені ліфти, це було вчора (11 серпня). Знаєте, вчора, коли я дізнався про цю ситуацію, підійшов сюди і побачив, як чотири мешканці будинку підіймали жінку-інваліда, вона спустилася до того, як вимкнули ліфти, і вони вчотирьох підіймали її на дев'ятий поверх, повірте, можливо там емоції, але у мене емоції переважили», - говорить голова ОСББ «‎Київська 53, Житомир»‎ Валентин Рибачук.


До людей приїхав в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міськради Ігор Задорожний, який пояснив, що ліфти вимкнули через борг, а міська рада немає повноважень, аби вплинути на ситуацію.

«З тих пояснень, які надало дане приватне підприємство, вбачається, що на даний час по даному житловому будинку існує загальна заборгованість співвласників у сумі 83 тис. 900 грн. На сьогодні закон вбачає те, що якщо співвласники багатоквартирного будинку мають заборгованість, зрозуміло, що це можуть бути окремі співвласники, не всі, хтось платить вчасно, а хтось не платить, але закон дозволяє управителю багатоквартирного будинку призупинити, або припинити надання послуги. Ми з вами особисто вирішити це питання не в змозі. Чому? Тому що на сьогодні законодавець передбачив, що ті договірні відносини, які існують між управителем та співвласником, регулюються договором, а ми не є стороною договору, крім самих співвласників. Законодавець не надав прямого впливу органам місцевого самоврядування», - пояснює в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міськради Ігор Задорожний.

Після цього люди пішли до приватного ЖЕКу, але керівництва підприємства на робочому місці не застали й вирішили йди до міського голови.

«Сьогодні нам треба вирішити з приватною компанією, коли передається будинок 1 вересня чи 1 жовтня, і другий момент, я розумію, що сьогодні треба увімкнути ліфти, бо весь цей час ви платите кошти компанії», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наостанок, міський голова призначив зустріч з керівництвом підприємства й головою ОСББ «‎Київська 53, Житомир»‎ та пообіцяв, що ліфти сьогодні запрацюють.

За інформацією міської ради ОСББ «Київська 53, Житомир» зареєстроване 5 серпня 2020 року.

Нагадаємо, зранку 12 серпня мешканці будинку по вул. Київській, 53, де кілька днів тому створили ОСББ, прийшли до мера Житомира скаржитися на управляючу компанію.

Як повідомляв Житомир.info, активно створювати ОСББ у Житомирі почали в 2016 році, станом на 12 серпня 2020 року в Житомирі налічується 346 ОСББ.

У травні 2018 року Житомирський міськвиконком затвердив управителів багатоквартирних будинків, які стали переможцями конкурсу: ПП «ВЖРЕП №8» обслуговує 67 багатоквартирних будинків, що знаходяться на території, яку раніше обслуговував комунальний ЖЕК №8.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОСББ Київська 53 ліфт управляюча компанія ЖЕК Півоварова  
Матеріали по темі