Події

Природоохоронна прокуратура взялася за „погану воду” в Олевську

28 March 2007, 16:24

У райцентрі Житомирської області Олевську кричущою є екологічна проблема водопостачання та діяльність каналізаційних споруд. Із двох водогонів працює лише один, обладнання якого не відповідає санітарно-технічним вимогам, як і не відповідає чинному ГОСТу питна вода. Вода, що не очищається від заліза, по суті своїй є технічною водою. Для «повного букету» у місті не працюють каналізаційні очисні споруди. Каналізаційні стоки з районної лікарні, багатоповерхових будинків, об’єктів громадського харчування, дитячих закладів, без будь-якого очищення вільним плавом пливуть собі на поверхні грунту повз очисні споруди, потім поповнюють струмок, який виносить увесь «отруйний коктейль» у древню річку Уборть.

Спорудження очисних споруд, готовність яких становить майже 90%, припинилося у зв’язку із втратою проектно-технічної документації, без якої є неможливим подальше фінансування.
Усі порушення природоохоронного та іншого законодавства, встановлені в Олевському районі, обговорено на міжвідомчій нараді. У ході перевірок винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності, - повідомляє прес-служба прокуратурі области
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі