Події

У Житомирській області прикордонники виявили «УРАЛ» з краденим лісом

27 August 2020, 11:25

26 серпня прикордонники відділу «Ясинець» Житомирського загону неподалік села Возничі Овруцького району виявили вантажівку з причепом завантажену лісом-кругляком невстановленого походження.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

«Реалізовуючи попередньо отриману інформацію від підрозділу внутрішньої та власної безпеки по Житомирському загону прикордонники задокументували факт можливої незаконної порубки лісу та доставки його на територію однієї з приватних пилорами. Про можливе виявлення ознак кримінального порушення охоронці кордону відразу проінформували співробітників Нацполіції, які провели невідкладні слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

Наразі транспортний засіб марки «УРАЛ» з причепом та майже 25м3 деревини вилучено. Заходи тривають.

На сайті ГУНП у Житомирській області 27 серпня повідомили, що жителя Ємільчинського району поліцейські обґрунтовано підозрюють у викраденні деревини.

«26 серпня в Ємільчинському районі в селі Королівка поліцейські сектору реагування зупинили трактор «МТЗ», завантажений деревиною. Водій автомобіля, 51-річний житель району, жодних документів на вантаж, а це близько 4 м3 колод різної породи. Обставини події належним чином задокументували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції. Трактор з вантажем поліцейські вилучили», - повідомляють у поліції.

Попередня правова кваліфікація події – ст. 185 (Крадіжка) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або піврічного арешту чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня у Житомирській області за день поліція зупинила вантажівку з деревиною без документів та провела обшук на пилорамі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: «УРАЛ» деервина ліс прикордонники  
Матеріали по темі